Mobilinternet: szolgáltatók harca

Pénzcentrum
2006. december 28. 08:00

Egyre több háztartásban cserélik le a jó öreg asztali PC-ket vadonat új, csillogó-villogó notebook-okra. Cél a legnagyobb kényelem és a mobilitás elérése, ugyanakkor egy vezetéken alapuló internet mégiscsak korlátozza saját lakásunkban elérhető mozgási szabadságunkat. Feltéve természetesen, hogy notebook-unkat netezésre is szeretnénk használni. Ezekre az esetekre nyújthat megoldást a mobilinternet. Megnéztük, mit kínál a 3 hazai mobilszolgáltató ezen a téren.


Adatkártya, modem

Azonban ahhoz, hogy "ultravékony és ultrakönnyű" kis masinánkat a mobilinternethez alkalmassá tegyük, szükségünk van adatkártyára, vagy pedig modemre (amennyiben nem telefonunkat szeretnénk a géphez csatlakoztatni, és azon keresztül elérni a világhálót).

Tarifacsomagok

Ha már megvan a modem, akkor bizony azt csak SIM-kártyával tudjuk beüzemelni, amelyhez valamilyen előfizetési csomagot is kell kérnünk a Pannon és a Vodafone esetében, ugyanis a T-Mobile-nál elég a megfelelő internet csomagra való előfizetés is. A Pannon és a Vodafone esetében a kártyához ajánlatos kifejezetten a kártyatelefonokhoz ajánlott Adatkártya tarifacsomagot kérni, amelyért egy meghatározott havidíjat kell fizetni.

Azonban az internethasználatért az előfizetési díjon felül külön kell fizetni. Az egyes szolgáltatók forgalom alapján díjaznak, azaz különböző havi adatmennyiség-keret közül válogathatunk kedvünkre, annak függvényében, hogy csupán e-mailjeink olvasását, vagy aktív internetezést szeretnénk véghezvinni a notebook-on (vagy telefonon) keresztül. Amennyiben a havi keretet átlépjük, forgalmi felárat kell fizetni, meghatározott adatmennyiségi egységenként.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Ezeket a csomagokat nem csupán adatkártya mellé lehet kérni, hanem az okostelefonok előfizetése mellé is, amennyiben mobilunkon keresztül szeretnénk netezni. A feltöltőkártyás telefonnal rendelkezők sem kell, hogy elcsüggedjenek, ugyanis nem csupán az előfizetéses ügyfeleknek nyílik lehetősége internetes díjcsomagot kérni.

Mit kapunk a pénzünkért?

Talán még mindannyian emlékszünk arra a korszakra, mikor még csak a betárcsázós internet létezett. Bizony ennek sebessége semmiképpen sem közelítette meg a fényét, így internetezés közben nem ártott ha a kezünk ügyébe akadt esetleg egy könyv. A legújabb technológiáknak köszönhetően azonban mára olyan sebességgel száguldhatunk a hálón, hogy nem kell ehhez hosszú perceket várni. Ez a mobilinternet terén is így van azokon a helyeken, ahol megvan a 3G-s szolgáltatás elérhetősége.

A Pannon esetében a mobil szélessáv (EDGE, UMTS) 43 településen, a T-Mobile (3G, HSDPA) esetében 23 településen, a Vodafone (3G) esetében pedig a főváros területén érhető el.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 23. vasárnap
Zoltán
25. hét
Június 23.
Szentivánéj
Június 23.
Olimpiai világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem