Raiffeisen: eredménytelen volt a csalás?

Pénzcentrum
2006. november 29. 14:35

A Raiffeisen Bank - a tegnap biztonsági okokból szükségessé vált ideiglenes leállás után - a mai napon újra elindította Raiffeisen DirektNet szolgáltatását.

A tegnapi nap ismeretlen személyek elektronikus levelet küldtek a Bank nevében, mely révén egy hamis, a Raiffeisen honlapra hasonlító oldalon az Ügyfelek Raiffeisen Direkt telefonos és DirektNet internet banking azonosítóit próbálták megszerezni. Az illetéktelenek nem a banki honlapot/internetes rendszert támadták meg, hanem közvetlen az ügyfelektől próbáltak azonosítókat megszerezni. Aki nem reagált a levélre, azaz a csatolt linken nem adta meg az azonosítókat, az az Ügyfél nincs kitéve a veszélynek!

A Raiffeisen Bank haladéktalanul letiltotta azon ügyfelek azonosítóit, akik jelezték, hogy a megtévesztő e-mail hatására megadták azokat. A Bank Ügyfelei tájékoztatása mellett ellenőrizte a november 27-én 18.00 után adott megbízásokat, letiltatta a hamis adatbekérő oldalt, és minden eszközzel segíti a nyomozó hatóságok munkáját. A pénzintézet a beérkező megbízásokat fokozottan ellenőrzi, és figyeli az illetéktelen belépési kísérleteket.

Az eddig rendelkezésre adatok alapján ez a csalási kísérlet gyakorlatilag eredménytelennek minősíthető. Az Ügyfelek tájékozottságának és a kellően óvatos internet használatnak köszönhetően káreset nem történt. A Raiffeisen Bank gyors és értékes jelzéseket kapott azoktól, akik megkapták a megtévesztő e-mailt. A Bank ezúton is köszöni a visszajelzéseket és a segítőkész hozzáállást.

A Raiffeisen Bank felhívja Ügyfelei figyelmét, hogy ha a napokban a Raiffeisen Bank nevében megtévesztő módon érkezett e-mailre megadták Raiffeisen DirektNet, internet banking és/vagy Raiffeisen Direkt telefonos azonosítóikat, azokat tiltassák le, és kérjenek új azonosítót a 06 40 48 48 48-as számon hívható telefonos ügyfélszolgálaton és a Raiffeisen fiókokban.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. október 2. 22:36
A 444 információi szerint hozzávetlegesen 3 milliárd forintba kerül az államnak, hogy átveszi a korm...
Bankmonitor  |  2022. október 2. 12:30
A befektetések és megtakarítások piacán is fontos hírek és újdonságok láttak napvilágot a héten. A B...
Holdblog  |  2022. október 2. 07:00
Archívumunkból (2020) Magyarországon a rendszerváltás utáni években kiépült egy hazai tulajdonb...
Kasza Elliott-tal  |  2022. szeptember 30. 22:01
Adtam és vettem is, és osztalékemelések is voltak, de alapveten most pénzt gyjtök a késbbi vásárláso...
Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 3. hétfő
Helga
40. hét
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?