Csalók támadják a Budapest Bank ügyfeleit is!

Pénzcentrum
2006. december 5. 09:29

Az alábbiakban közzétett e-mail azon kívül semmiben nem tér el a korábban bemutatottaktól, hogy ezt megpróbálták magyarul megírni, a link pedig természetesen ezúttal is a csalók által készített, másolt banki oldalra vezet, ahol a megszokott adatok mellett a PIN-kódot is bekérik a gyanútlan ügyfelektől.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

"Udvozoljuk a Budapest Internetbank
Szamlavezetesi Rendszer oldalan!

Kedves számlatulajdonos!
2006. december 1-jén a rendszerünkben a banknak pénzmosással, hitelkártya csalással, terrorizmussal kapcsolatban és a visszaélések ellenőrizése céljából zárolnia kellett néhány számlát.
Az ezekkel a számlákkal kapcsolatos információt megkapták levelező bankjaink, valamint a helyi, szövetségi és nemzetközi hatóságok.
A kiterjedt adatbázis-műveletek miatt néhány számla esetleg megváltozott. Arra kérjük tehát ügyfeleinket, hogy ellenőrizzék csekk- és megtakarítási számláikat, hogy ezek aktívak-e, vagy hogy a jelenlegi egyenlegük megfelel-e a valóságnak.
A bank az összes ügyfelét értesíti jelentősebb visszaélés vagy bűnügyi cselekmény esetén, és megkéri Önt arra, hogy ellenőrizze számlája egyenlegét.
Ha úgy véli, vagy azt találja, hogy a számláján visszaélést követtek el, erről értesítsen bennünket úgy, hogy belép az alábbi hivatkozáson keresztül.
Belépés"

Mint minden esetben, most is érdemes felfigyelni arra, hogy a link nem biztonságos site-ra visz, ugyanis nem https-sel kezdődik és a kis lakatnak sincs nyoma sehol. A csalások felsimerésében segíthetnek korábbi írásaink, melyek alább találhatók.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 7. kedd
Ambrus
49. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?