Félted a pénzed? - Itt a megoldás, hogy nyugodtan alhass!

Pénzcentrum
2006. november 8. 15:00

Mindannyian félve tapogatjuk a pénztárcánkat és gyorsan kiver minket a verejték, ha nem találjuk helyén a bankkártyánkat, hiszen jelentős összegektől szabadíthatnak meg minket, mire észrevesszük a hiányt. Lássuk a PIN kód és a chip rendszerek terjedése megnyugtató lehet-e számunkra?

A PIN kóddal és chip rendszerrel védett bankkártyák használatának terjedése miatt egyre inkább online területre szorulnak ki a csalók, akik számára, a lopott illetve a hamis kártyával való vásárlás mind nehézkesebbé és veszélyesebbé válik.

A brit klíring szolgáltató, az APACS információi szerint az elmúlt időszakban 55 százalékkal nőtt meg a bankok online csalásból adódó vesztesége, amely az év első felében elérte a 23 millió fontsterlinget.

A hitelkártya tulajdonosoknál is nagyobb veszélyben vannak azok, akik betéti kártyájukkal vásárolnak interneten keresztül, ezek ugyanis közvetlenül a folyószámlához kapcsolódnak, így a vásárlás megtörténtéről kapott visszaigazolásokból is sok fontos információhoz juttathatjuk a csalókat, amelyek legújabban postaládák feltörésével próbálkoznak.

Ennek a problémának a kiküszöbölésére azonban külföldön már megvan a recept: a Guilfoyle 3V átviteli szolgáltatása keretében szabadít meg a kockázattól. Az ügyfelek internetes vásárlásukhoz meghatározott időre szóló, három számjegyes PIN-kóddal működő kártyát vásárolhatnak, amely 20-tól 350 fontig terjedő intervallunban működik, és az világ számos részén kapható meghatározott üzlethelyiségekben.  

Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. június 1. csütörtök
Tünde
22. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?