22 °C Budapest

Félted a pénzed? - Itt a megoldás, hogy nyugodtan alhass!

Pénzcentrum
2006. november 8. 15:00

Mindannyian félve tapogatjuk a pénztárcánkat és gyorsan kiver minket a verejték, ha nem találjuk helyén a bankkártyánkat, hiszen jelentős összegektől szabadíthatnak meg minket, mire észrevesszük a hiányt. Lássuk a PIN kód és a chip rendszerek terjedése megnyugtató lehet-e számunkra?

A PIN kóddal és chip rendszerrel védett bankkártyák használatának terjedése miatt egyre inkább online területre szorulnak ki a csalók, akik számára, a lopott illetve a hamis kártyával való vásárlás mind nehézkesebbé és veszélyesebbé válik.

A brit klíring szolgáltató, az APACS információi szerint az elmúlt időszakban 55 százalékkal nőtt meg a bankok online csalásból adódó vesztesége, amely az év első felében elérte a 23 millió fontsterlinget.

A hitelkártya tulajdonosoknál is nagyobb veszélyben vannak azok, akik betéti kártyájukkal vásárolnak interneten keresztül, ezek ugyanis közvetlenül a folyószámlához kapcsolódnak, így a vásárlás megtörténtéről kapott visszaigazolásokból is sok fontos információhoz juttathatjuk a csalókat, amelyek legújabban postaládák feltörésével próbálkoznak.

Ennek a problémának a kiküszöbölésére azonban külföldön már megvan a recept: a Guilfoyle 3V átviteli szolgáltatása keretében szabadít meg a kockázattól. Az ügyfelek internetes vásárlásukhoz meghatározott időre szóló, három számjegyes PIN-kóddal működő kártyát vásárolhatnak, amely 20-tól 350 fontig terjedő intervallunban működik, és az világ számos részén kapható meghatározott üzlethelyiségekben.  

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. június 24. hétfő
Iván
26. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem