Félted a pénzed? - Itt a megoldás, hogy nyugodtan alhass!

Pénzcentrum
2006. november 8. 15:00

Mindannyian félve tapogatjuk a pénztárcánkat és gyorsan kiver minket a verejték, ha nem találjuk helyén a bankkártyánkat, hiszen jelentős összegektől szabadíthatnak meg minket, mire észrevesszük a hiányt. Lássuk a PIN kód és a chip rendszerek terjedése megnyugtató lehet-e számunkra?

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A PIN kóddal és chip rendszerrel védett bankkártyák használatának terjedése miatt egyre inkább online területre szorulnak ki a csalók, akik számára, a lopott illetve a hamis kártyával való vásárlás mind nehézkesebbé és veszélyesebbé válik.

A brit klíring szolgáltató, az APACS információi szerint az elmúlt időszakban 55 százalékkal nőtt meg a bankok online csalásból adódó vesztesége, amely az év első felében elérte a 23 millió fontsterlinget.

A hitelkártya tulajdonosoknál is nagyobb veszélyben vannak azok, akik betéti kártyájukkal vásárolnak interneten keresztül, ezek ugyanis közvetlenül a folyószámlához kapcsolódnak, így a vásárlás megtörténtéről kapott visszaigazolásokból is sok fontos információhoz juttathatjuk a csalókat, amelyek legújabban postaládák feltörésével próbálkoznak.

Ennek a problémának a kiküszöbölésére azonban külföldön már megvan a recept: a Guilfoyle 3V átviteli szolgáltatása keretében szabadít meg a kockázattól. Az ügyfelek internetes vásárlásukhoz meghatározott időre szóló, három számjegyes PIN-kóddal működő kártyát vásárolhatnak, amely 20-tól 350 fontig terjedő intervallunban működik, és az világ számos részén kapható meghatározott üzlethelyiségekben.  

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 4. szombat
Borbála, Barbara
48. hét
December 4.
A cookie napja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. december 4. 19:20