22 °C Budapest

170 milliós biztosítási csalás - 14 ezren estek áldozatul...

Pénzcentrum
2006. november 7. 16:00

Több, mint 17 millió forintos (455 000 fontos) büntetést szabott ki a brit pénzügyi felügyelet a Loans.co.uk nevű online hitelfolyósító társaságra, mert az az ellene lefolytatott vizsgálat szerint az ügyfeleket félrevezetve úgy kötött meg több, mint 14 000 törlesztési biztosítást, mintha az kötelező lenne.

Több, mint 176 millió forintos (455 000 fontos) büntetést szabott ki a brit pénzügyi felügyelet a Loans.co.uk nevű online hitelfolyósító társaságra, mert az az ellene lefolytatott vizsgálat szerint az ügyfeleket félrevezetve úgy kötött meg több, mint 14 000 törlesztési biztosítást, mintha az kötelező lenne.

Az eset egyediségét azonban a büntetés okozza, nem az ügyfelek félrevezetése. Sőt egyre érkeznek a felügyelethez az olyan panaszlevelek, amelyben a pórul járt ügyfelek arról panaszkodtak, hogy több hitelfelvételkor és bankkártya igényléskor mint kötelező elemet tüntették fel a törlesztési biztosítást, amely jelentősen megnövelheti az egyébként kedvezményesnek feltüntetett hitel költségeit.

A biztosítás eredetileg olyan esetekre nyújt fedezetet, amikor a hitelfelvevő önhibáján kívül keresőképtelenné válik, elveszti állását, illetve meghal: munkanélküliség esetén egy meghatározott ideig törleszti a részleteket, míg ha a szerződő fél elhalálozik, a társaságnak a teljes hitelösszeget ki kell egyenlítenie.

A probléma ott van, hogy a biztosítási díjat sok esetben beépítik a törlesztő részletekbe, így egyrészt azok észrevétlenül emelik meg a költségeket, másképp nehézkes a lemondásuk, amelyben a hitelintézetek sincsenek az ügyfelek segítségére, a biztosítás magam prémium értékei miatt. Egy házaspárnak például, akik beleegyeztek, hogy megkötik ezt a biztosítást, mert az éreztették velük, hogy egyébként nem kapják meg a hitelt, csak jogi lépéssel való fenyegetéssel sikerült megszabadulniuk a nem kívánt tehertől.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Emellett olyan záradékokat is tartalmaz a biztosítási kötvény, amely kizár bizonyos felhasználási lehetőségeket, amely jelentősen csökkenti a befizetett pénzt, így már nem meglepő, hogy a becsapottak tiltakoznak az ellen, hogy az eredetileg nekik 6 százalékos hiteldíj mutatóval ígért kölcsön költségei akaratuk ellenére 23 százalék felé ugranak.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. július 20. 16:22
Először adott interjút az ATV-nek a Tisza Párt alelnöke azután, hogy június 10-én másfél perccel a v...
Holdblog  |  2024. július 20. 11:18
Sok kérdést kapunk olvasóinktól és ügyfeleinktől a HOLD vagyonkezelésére, a számlákra és szolgáltatá...
ChikansPlanet  |  2024. július 19. 13:20
Lassan hozzászokunk, hogy már nemcsak Brazília és Kalifornia szerepel visszatérően a hírekben pusztí...
Kiszámoló  |  2024. július 19. 12:13
Már tíz éve is már hatalmas gond volt a külföldről, leginkább Kínából érkező csomagok nagy száma. A...
Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. július 20. szombat
Illés
29. hét
Július 20.
A Hold napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem