22 °C Budapest

170 milliós biztosítási csalás - 14 ezren estek áldozatul...

Pénzcentrum
2006. november 7. 16:00

Több, mint 17 millió forintos (455 000 fontos) büntetést szabott ki a brit pénzügyi felügyelet a Loans.co.uk nevű online hitelfolyósító társaságra, mert az az ellene lefolytatott vizsgálat szerint az ügyfeleket félrevezetve úgy kötött meg több, mint 14 000 törlesztési biztosítást, mintha az kötelező lenne.

Több, mint 176 millió forintos (455 000 fontos) büntetést szabott ki a brit pénzügyi felügyelet a Loans.co.uk nevű online hitelfolyósító társaságra, mert az az ellene lefolytatott vizsgálat szerint az ügyfeleket félrevezetve úgy kötött meg több, mint 14 000 törlesztési biztosítást, mintha az kötelező lenne.

Az eset egyediségét azonban a büntetés okozza, nem az ügyfelek félrevezetése. Sőt egyre érkeznek a felügyelethez az olyan panaszlevelek, amelyben a pórul járt ügyfelek arról panaszkodtak, hogy több hitelfelvételkor és bankkártya igényléskor mint kötelező elemet tüntették fel a törlesztési biztosítást, amely jelentősen megnövelheti az egyébként kedvezményesnek feltüntetett hitel költségeit.

A biztosítás eredetileg olyan esetekre nyújt fedezetet, amikor a hitelfelvevő önhibáján kívül keresőképtelenné válik, elveszti állását, illetve meghal: munkanélküliség esetén egy meghatározott ideig törleszti a részleteket, míg ha a szerződő fél elhalálozik, a társaságnak a teljes hitelösszeget ki kell egyenlítenie.

A probléma ott van, hogy a biztosítási díjat sok esetben beépítik a törlesztő részletekbe, így egyrészt azok észrevétlenül emelik meg a költségeket, másképp nehézkes a lemondásuk, amelyben a hitelintézetek sincsenek az ügyfelek segítségére, a biztosítás magam prémium értékei miatt. Egy házaspárnak például, akik beleegyeztek, hogy megkötik ezt a biztosítást, mert az éreztették velük, hogy egyébként nem kapják meg a hitelt, csak jogi lépéssel való fenyegetéssel sikerült megszabadulniuk a nem kívánt tehertől.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Emellett olyan záradékokat is tartalmaz a biztosítási kötvény, amely kizár bizonyos felhasználási lehetőségeket, amely jelentősen csökkenti a befizetett pénzt, így már nem meglepő, hogy a becsapottak tiltakoznak az ellen, hogy az eredetileg nekik 6 százalékos hiteldíj mutatóval ígért kölcsön költségei akaratuk ellenére 23 százalék felé ugranak.

PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2023. június 7. 12:33
A Toyota nem áll be a “minden azonnal legyen elektromos!” kórusba, a vállalat szerint ez...
MEDIA1  |  2023. június 7. 09:30
A Dentsu legújabb médiapiaci előrejelzéséből kiderül, mekkorát nőhet idén és jövőre a globális reklá...
MNB Intézet  |  2023. június 6. 10:18
Nem feltétlenül kell feladnia az emberiségnek a gazdasági növekedést azért, hogy 2050-re elérje a ki...
Kiszámoló  |  2023. június 6. 06:49
Az OTP Bank felvette a kesztyűt a Revoluttal szemben és ingyenes, középárfolyamon végzett devizavált...
Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. június 7. szerda
Róbert
23. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?