2 °C Budapest

Kis pénz, nagy remény - számlacsomag-körkép

Pénzcentrum
2006. november 2. 13:00

Nagy remények, kiváló ötletek... Megvolt az indulás, de elveszel a bankolás részleteiben? Segítünk! Megnéztük milyen számlacsomagokat kínál 8 bank - Budapest Bank, CIB Bank, Erste Bank, HVB Bank, Inter-Európa Bank, K&H Bank, OTP Bank, Raiffeisen Bank - kifejezetten egyéni vállalkozók, mikro- és kisvállalatok számára.

Adatgyűjtésünk forrása minden esetben az egyes bankok honlapja, illetve az azokon fellelhető kondícios listák, hirdetmények. A mezőny meglehetősen eltérő, az egyes bankok a számlacsomagokon belül eltérő kedvezményekkel igyekeznek az ügyfél számára minél megfelelőbb számlavezetési kondíciókat kialakítani. A választásban némely banki honlapon kalkulátor is segít, máshol csak a kondíciókat végigböngészve dönthetjük el, melyik csomag a számunkra legmegfelelőbb.

Nagy az eltérés a számlanyitási díj, illetve a havi számlavezetési díj tekintetében:

Mielőtt bármelyik csomagra igent mondanánk, mindenképpen nézzük meg a banki honlapot, vagy hívjuk fel az ügyfélszolgálatot, mivel egyes kedvezményes kondíciók csak 12 hónapig érvényesek, illetve egyéb feltételekkel lehet csak némelyik számlacsomagot igényelni (pl. csak fix számlavezetési csomag mellé, csak olyan ügyfeleknek, akiknek még nincs az adott banknál számlájuk, minimális kötelező nyitóösszeg - pl. 50 000 Ft -, maximális havi számlaforgalom - pl. 5 000 000 Ft).

A legtöbb kedvezményes csomaghoz ingyenes bankkártya is jár. A mobilbank, illetve internetbank szolgáltatások díjazása eltérő, attól függően, hogy a csomag milyen típusú vállalkozást céloz meg. Így például a banki szövegezés szerint konzervatívabb vállalkozások számára a hagyományos tranzakciók díjai kedvezményesek, míg egy az elektronikus ügyintézést jobban kedvelő vállalkozás számára akár ingyenesen felkínálhatják az internetbank szolgáltatást.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A tranzakciók díjai is eltérőek - van, ahol ezrelékes, van ahol százalékos nagyságrendű - attól függően, hogy mely típusokat részesít előnyben az adott vállalkozás:


Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 31. kedd
Marcella
5. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?