3 °C Budapest

Kis pénz, nagy remény - számlacsomag-körkép

Pénzcentrum
2006. november 2. 13:00

Nagy remények, kiváló ötletek... Megvolt az indulás, de elveszel a bankolás részleteiben? Segítünk! Megnéztük milyen számlacsomagokat kínál 8 bank - Budapest Bank, CIB Bank, Erste Bank, HVB Bank, Inter-Európa Bank, K&H Bank, OTP Bank, Raiffeisen Bank - kifejezetten egyéni vállalkozók, mikro- és kisvállalatok számára.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Adatgyűjtésünk forrása minden esetben az egyes bankok honlapja, illetve az azokon fellelhető kondícios listák, hirdetmények. A mezőny meglehetősen eltérő, az egyes bankok a számlacsomagokon belül eltérő kedvezményekkel igyekeznek az ügyfél számára minél megfelelőbb számlavezetési kondíciókat kialakítani. A választásban némely banki honlapon kalkulátor is segít, máshol csak a kondíciókat végigböngészve dönthetjük el, melyik csomag a számunkra legmegfelelőbb.

Nagy az eltérés a számlanyitási díj, illetve a havi számlavezetési díj tekintetében:

Mielőtt bármelyik csomagra igent mondanánk, mindenképpen nézzük meg a banki honlapot, vagy hívjuk fel az ügyfélszolgálatot, mivel egyes kedvezményes kondíciók csak 12 hónapig érvényesek, illetve egyéb feltételekkel lehet csak némelyik számlacsomagot igényelni (pl. csak fix számlavezetési csomag mellé, csak olyan ügyfeleknek, akiknek még nincs az adott banknál számlájuk, minimális kötelező nyitóösszeg - pl. 50 000 Ft -, maximális havi számlaforgalom - pl. 5 000 000 Ft).

A legtöbb kedvezményes csomaghoz ingyenes bankkártya is jár. A mobilbank, illetve internetbank szolgáltatások díjazása eltérő, attól függően, hogy a csomag milyen típusú vállalkozást céloz meg. Így például a banki szövegezés szerint konzervatívabb vállalkozások számára a hagyományos tranzakciók díjai kedvezményesek, míg egy az elektronikus ügyintézést jobban kedvelő vállalkozás számára akár ingyenesen felkínálhatják az internetbank szolgáltatást.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,9 százalékos THM-el, és havi 82 061 forintos törlesztővel fel lehet venni a Gránit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az MKB Banknál 3,21% a THM; a Raiffeisen Banknál 3,44%; a CIB Banknál és a Gránit Banknál 3,45%; míg az Unicredit Banknál 3,58%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A tranzakciók díjai is eltérőek - van, ahol ezrelékes, van ahol százalékos nagyságrendű - attól függően, hogy mely típusokat részesít előnyben az adott vállalkozás:


A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 6. hétfő
Miklós
49. hét
December 6.
Mikulás
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?