27 °C Budapest

Kis pénz, nagy remény - számlacsomag-körkép

Pénzcentrum
2006. november 2. 13:00

Nagy remények, kiváló ötletek... Megvolt az indulás, de elveszel a bankolás részleteiben? Segítünk! Megnéztük milyen számlacsomagokat kínál 8 bank - Budapest Bank, CIB Bank, Erste Bank, HVB Bank, Inter-Európa Bank, K&H Bank, OTP Bank, Raiffeisen Bank - kifejezetten egyéni vállalkozók, mikro- és kisvállalatok számára.

Adatgyűjtésünk forrása minden esetben az egyes bankok honlapja, illetve az azokon fellelhető kondícios listák, hirdetmények. A mezőny meglehetősen eltérő, az egyes bankok a számlacsomagokon belül eltérő kedvezményekkel igyekeznek az ügyfél számára minél megfelelőbb számlavezetési kondíciókat kialakítani. A választásban némely banki honlapon kalkulátor is segít, máshol csak a kondíciókat végigböngészve dönthetjük el, melyik csomag a számunkra legmegfelelőbb.

Nagy az eltérés a számlanyitási díj, illetve a havi számlavezetési díj tekintetében:

Mielőtt bármelyik csomagra igent mondanánk, mindenképpen nézzük meg a banki honlapot, vagy hívjuk fel az ügyfélszolgálatot, mivel egyes kedvezményes kondíciók csak 12 hónapig érvényesek, illetve egyéb feltételekkel lehet csak némelyik számlacsomagot igényelni (pl. csak fix számlavezetési csomag mellé, csak olyan ügyfeleknek, akiknek még nincs az adott banknál számlájuk, minimális kötelező nyitóösszeg - pl. 50 000 Ft -, maximális havi számlaforgalom - pl. 5 000 000 Ft).

A legtöbb kedvezményes csomaghoz ingyenes bankkártya is jár. A mobilbank, illetve internetbank szolgáltatások díjazása eltérő, attól függően, hogy a csomag milyen típusú vállalkozást céloz meg. Így például a banki szövegezés szerint konzervatívabb vállalkozások számára a hagyományos tranzakciók díjai kedvezményesek, míg egy az elektronikus ügyintézést jobban kedvelő vállalkozás számára akár ingyenesen felkínálhatják az internetbank szolgáltatást.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A tranzakciók díjai is eltérőek - van, ahol ezrelékes, van ahol százalékos nagyságrendű - attól függően, hogy mely típusokat részesít előnyben az adott vállalkozás:


Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 30. csütörtök
Janka, Zsanett
22. hét
Május 30.
A régészet napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm