12 °C Budapest

Választási csalás? - Kiszivárgott, amitől tartottunk!

Pénzcentrum
2006. október 24. 05:30

A demokrácia ünnepeként aposztrofált szavazások eljövetelekor mindig felvetődik a kérdés, nem kellene-e, illetve nem lehetne-e ezt a papíros, X-elős verziónál kissé modernebb formában, hatékonyabban lebonyolítani. Az Egyesült Államokban már élesben is kipróbálták az érintőképernyős, teljes mértékben automatizált rendszert, a most nyilvánosságra került információk szerint pedig a visszaélések nem is maradtak el!


Egy korábbi demokrata képviselő névtelen küldeményben megkapta a napokban a 2004-es marylandi választásokkor használt rendszer szoftveres kódját, melyet rögtön el is juttatott az FBI-hoz.

A választási iroda képviselői cáfolják, hogy tőlük bármilyen úton is kikerülhetett volna a rendkívüli jelentőségű anyag, mely kétségtelenül illetéktelen kezekbe került. A szoftver tulajdonképpen az adatok titkosítását végezte, ennek birtokában tehát a dekódolást követően egyszerűen manipulálni lehetett a végeredményt.

A szoftveres cég illetékesei azzal védekeznek, hogy mára továbbfejlesztették a kérdéses programot, sokkal biztonságosabbá tették azt, így a kiszivárgott verziót már nem is használják. Más kérdés persze, hogy legutóbb sem a szoftver minőségével volt probléma a jelek szerint...

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 13. csütörtök
Szervác, Imola
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?