21 °C Budapest

Választási csalás? - Kiszivárgott, amitől tartottunk!

Pénzcentrum
2006. október 24. 05:30

A demokrácia ünnepeként aposztrofált szavazások eljövetelekor mindig felvetődik a kérdés, nem kellene-e, illetve nem lehetne-e ezt a papíros, X-elős verziónál kissé modernebb formában, hatékonyabban lebonyolítani. Az Egyesült Államokban már élesben is kipróbálták az érintőképernyős, teljes mértékben automatizált rendszert, a most nyilvánosságra került információk szerint pedig a visszaélések nem is maradtak el!


Egy korábbi demokrata képviselő névtelen küldeményben megkapta a napokban a 2004-es marylandi választásokkor használt rendszer szoftveres kódját, melyet rögtön el is juttatott az FBI-hoz.

A választási iroda képviselői cáfolják, hogy tőlük bármilyen úton is kikerülhetett volna a rendkívüli jelentőségű anyag, mely kétségtelenül illetéktelen kezekbe került. A szoftver tulajdonképpen az adatok titkosítását végezte, ennek birtokában tehát a dekódolást követően egyszerűen manipulálni lehetett a végeredményt.

A szoftveres cég illetékesei azzal védekeznek, hogy mára továbbfejlesztették a kérdéses programot, sokkal biztonságosabbá tették azt, így a kiszivárgott verziót már nem is használják. Más kérdés persze, hogy legutóbb sem a szoftver minőségével volt probléma a jelek szerint...

NEKED AJÁNLJUK
Másodszor emel bért idén a Rossmann

300 millió forintot fordít munkatársai fizetéseinek növelésére az idén 30 éves drogéria, amely tavaly elnyerte a Kincentric Legjobb Munkahely díját.

A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

NAPTÁR
Tovább
2023. szeptember 27. szerda
Adalbert
39. hét
Szeptember 27.
Idegenforgalmi világnap
Szeptember 27.
A Google születésnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. szeptember 27. 14:34
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM