29 °C Budapest

Választási csalás? - Kiszivárgott, amitől tartottunk!

Pénzcentrum
2006. október 24. 05:30

A demokrácia ünnepeként aposztrofált szavazások eljövetelekor mindig felvetődik a kérdés, nem kellene-e, illetve nem lehetne-e ezt a papíros, X-elős verziónál kissé modernebb formában, hatékonyabban lebonyolítani. Az Egyesült Államokban már élesben is kipróbálták az érintőképernyős, teljes mértékben automatizált rendszert, a most nyilvánosságra került információk szerint pedig a visszaélések nem is maradtak el!


Egy korábbi demokrata képviselő névtelen küldeményben megkapta a napokban a 2004-es marylandi választásokkor használt rendszer szoftveres kódját, melyet rögtön el is juttatott az FBI-hoz.

A választási iroda képviselői cáfolják, hogy tőlük bármilyen úton is kikerülhetett volna a rendkívüli jelentőségű anyag, mely kétségtelenül illetéktelen kezekbe került. A szoftver tulajdonképpen az adatok titkosítását végezte, ennek birtokában tehát a dekódolást követően egyszerűen manipulálni lehetett a végeredményt.

A szoftveres cég illetékesei azzal védekeznek, hogy mára továbbfejlesztették a kérdéses programot, sokkal biztonságosabbá tették azt, így a kiszivárgott verziót már nem is használják. Más kérdés persze, hogy legutóbb sem a szoftver minőségével volt probléma a jelek szerint...

NEKED AJÁNLJUK
Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 26. vasárnap
János, Pál
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. június 25. 19:22