Választási csalás? - Kiszivárgott, amitől tartottunk!

Pénzcentrum
2006. október 24. 05:30

A demokrácia ünnepeként aposztrofált szavazások eljövetelekor mindig felvetődik a kérdés, nem kellene-e, illetve nem lehetne-e ezt a papíros, X-elős verziónál kissé modernebb formában, hatékonyabban lebonyolítani. Az Egyesült Államokban már élesben is kipróbálták az érintőképernyős, teljes mértékben automatizált rendszert, a most nyilvánosságra került információk szerint pedig a visszaélések nem is maradtak el!


Egy korábbi demokrata képviselő névtelen küldeményben megkapta a napokban a 2004-es marylandi választásokkor használt rendszer szoftveres kódját, melyet rögtön el is juttatott az FBI-hoz.

A választási iroda képviselői cáfolják, hogy tőlük bármilyen úton is kikerülhetett volna a rendkívüli jelentőségű anyag, mely kétségtelenül illetéktelen kezekbe került. A szoftver tulajdonképpen az adatok titkosítását végezte, ennek birtokában tehát a dekódolást követően egyszerűen manipulálni lehetett a végeredményt.

A szoftveres cég illetékesei azzal védekeznek, hogy mára továbbfejlesztették a kérdéses programot, sokkal biztonságosabbá tették azt, így a kiszivárgott verziót már nem is használják. Más kérdés persze, hogy legutóbb sem a szoftver minőségével volt probléma a jelek szerint...

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. június 24. hétfő
Iván
26. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem