1 °C Budapest

Poloskamustra - Mennyiért szivárogtathatsz ki?

Pénzcentrum
2006. október 10. 12:00

Az elmúlt hetek (napok) lehallgatási botrányai után kíváncsiak voltunk arra, hogy mennyiért és hol vásárolhatunk magunknak olyan technikát amellyel, megfigyelhetjük a "célszemélyt".

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Míg külföldön bevett szokás, hogy a férj lehallgatja feleségét, illetve a cégvezetés az alkalmazottakat, Addig hazánkban törvénybe ütközik, ha valaki le szeretné hallgatni, hogy mi történik a távollétében.

Persze, ez nem azt jelenti, hogy nem lehet a megfelelő eszközöket beszerezni.

Nem kell sokáig kutakodnunk a Neten, hogy elénk táruljon a kémek arzenáljának világa. Számos hazai és külföldi cég kínálja a poloskákat postai utánvétellel. 50,000 forinttól is kaphatóak már olyan készülékek, melyek segítségével egy vezetékes telefont vagy egy szobát "bedrótozhatunk". Természetesen ehhez még be kell szereznünk egy rögzítő berendezést. Azonban ezzel nem lehet gond, hiszen megfelel erre a célra egy egyszerű diktafon vagy mp3 lejátszó, mely minden hipermarketben kapható (kb 15,000 forint). Tehát 65-70 ezer forintból már vájkálhatunk mások magánéletében.

Természetesen "profi" cuccok is beszerezhetők, azonban ehhez már egy picit mélyebben kell a zsebébe nyúlni annak, aki mások beszélgetésére kíváncsi. Pár százezertől akár több millióig is terjedhet egy olyan szett ára, mellyel kiváló hangminőségben rögzíthetjük mondjuk az Őszödi beszédet.

Vannak, akik azonban nem szeretnek a Neten böngészni, azoknak is van egy jó hírÜNK: csak a sógorokhoz kell kikocsikázni és szabadon beszerezhető bármilyen technikai megoldás.

A felszerelések alkalmazása nem kíván különösebb szakmai hátteret, azonban az, hogy hogyan rejtsük el a termékeket, már komolyabb tudást követel meg. Ehhez azonban hiába kerestünk OKJ-s tanfolyamokat, meglepő módon nem találtunk, marad tehát a Net.

Mindenki azt akarja...

Baráth György, a Baráth és Társa Magánnyomozó és Biztonsági Iroda tulajdonos-ügyvezetője, kérdésünkre elmondta, hogy elég sok felkérést kapnak lehallgatásra. Mivel azonban ez egyelőre hazánkban törvénybe ütközik, ezeket rendre elutasítják.

ELINDULT A TURMIX, A PÉNZCENTRUM HETI HÍRLEVELE!

Ha a napi hírzaj nélkül szeretnéd olvasni a Pénzcentrum legjobb anyagait, IRATKOZZ FEL HETI HÍRVELEÜNKRE, A TURMIXRA. A legizgalmasabb sztorijaink, heti egyszer, egyenesen a postaládádba.

A legtöbb ügyfél a párja mobilját szeretné lehallgatni és az sms-eit szeretné elolvasni. Technikailag megoldható mindkét kérés, azonban ezek is a törvénytelen kategóriába tartoznak.

Persze "házilag" minden megoldható csak a megfelelő felszerelést kell hozzá megvásárolni.

Védekezz!

A másik fontos kérdés, hogy mit tehetünk a poloskák és lehallgatás ellen.

Baráth György elmondta, hogy a legtöbb cég a piacon kínál lehallgatás elleni védelmet, amely nem csak az eseti ellenőrzéseket foglalja magába, hanem a rendszeres felügyeletet is.

Összességében tehát, néhány tízezer forintos befektetéssel kémkedhetünk mások után. És szivárogtathatjuk az "érdekesebbnél-érdekesebb sztárinterjúkat".

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 6. hétfő
Miklós
49. hét
December 6.
Mikulás
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?