Poloskamustra - Mennyiért szivárogtathatsz ki?

Pénzcentrum
2006. október 10. 12:00

Az elmúlt hetek (napok) lehallgatási botrányai után kíváncsiak voltunk arra, hogy mennyiért és hol vásárolhatunk magunknak olyan technikát amellyel, megfigyelhetjük a "célszemélyt".

Míg külföldön bevett szokás, hogy a férj lehallgatja feleségét, illetve a cégvezetés az alkalmazottakat, Addig hazánkban törvénybe ütközik, ha valaki le szeretné hallgatni, hogy mi történik a távollétében.

Persze, ez nem azt jelenti, hogy nem lehet a megfelelő eszközöket beszerezni.

Nem kell sokáig kutakodnunk a Neten, hogy elénk táruljon a kémek arzenáljának világa. Számos hazai és külföldi cég kínálja a poloskákat postai utánvétellel. 50,000 forinttól is kaphatóak már olyan készülékek, melyek segítségével egy vezetékes telefont vagy egy szobát "bedrótozhatunk". Természetesen ehhez még be kell szereznünk egy rögzítő berendezést. Azonban ezzel nem lehet gond, hiszen megfelel erre a célra egy egyszerű diktafon vagy mp3 lejátszó, mely minden hipermarketben kapható (kb 15,000 forint). Tehát 65-70 ezer forintból már vájkálhatunk mások magánéletében.

Természetesen "profi" cuccok is beszerezhetők, azonban ehhez már egy picit mélyebben kell a zsebébe nyúlni annak, aki mások beszélgetésére kíváncsi. Pár százezertől akár több millióig is terjedhet egy olyan szett ára, mellyel kiváló hangminőségben rögzíthetjük mondjuk az Őszödi beszédet.

Vannak, akik azonban nem szeretnek a Neten böngészni, azoknak is van egy jó hírÜNK: csak a sógorokhoz kell kikocsikázni és szabadon beszerezhető bármilyen technikai megoldás.

A felszerelések alkalmazása nem kíván különösebb szakmai hátteret, azonban az, hogy hogyan rejtsük el a termékeket, már komolyabb tudást követel meg. Ehhez azonban hiába kerestünk OKJ-s tanfolyamokat, meglepő módon nem találtunk, marad tehát a Net.

Mindenki azt akarja...

Baráth György, a Baráth és Társa Magánnyomozó és Biztonsági Iroda tulajdonos-ügyvezetője, kérdésünkre elmondta, hogy elég sok felkérést kapnak lehallgatásra. Mivel azonban ez egyelőre hazánkban törvénybe ütközik, ezeket rendre elutasítják.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A legtöbb ügyfél a párja mobilját szeretné lehallgatni és az sms-eit szeretné elolvasni. Technikailag megoldható mindkét kérés, azonban ezek is a törvénytelen kategóriába tartoznak.

Persze "házilag" minden megoldható csak a megfelelő felszerelést kell hozzá megvásárolni.

Védekezz!

A másik fontos kérdés, hogy mit tehetünk a poloskák és lehallgatás ellen.

Baráth György elmondta, hogy a legtöbb cég a piacon kínál lehallgatás elleni védelmet, amely nem csak az eseti ellenőrzéseket foglalja magába, hanem a rendszeres felügyeletet is.

Összességében tehát, néhány tízezer forintos befektetéssel kémkedhetünk mások után. És szivárogtathatjuk az "érdekesebbnél-érdekesebb sztárinterjúkat".

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 18. csütörtök
Andrea, Ilma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm