2 °C Budapest

Olcsó a nyelvvizsga! - Hol osztják és mennyiért?

Pénzcentrum
2006. augusztus 30. 11:30

Magyarországon meglehetősen könnyű dolga van azoknak, akik nem vágynak nyelvtudásra, a papírra azonban szükségük van. Hazánkban ijesztően egyszerűen és tulajdonképpen nem is drágán lehet bizonyítványhoz jutni.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Magyarországon meglehetősen könnyű dolga van azoknak, akik nem vágynak nyelvtudásra, a papírra azonban szükségük van. Hazánkban ijesztően egyszerűen és tulajdonképpen nem is drágán lehet bizonyítványhoz jutni - derül ki a Magyar Hírlap összeállításából.

"Nyelvvizsga sikeresen! Ha biztosra akar menni, vagy nincs elég ideje tanulni, mi megoldjuk ön helyett!" - áll az Apronet.hu hirdetési portálon, ahol számos ehhez hasonló ajánlattal találkozhatunk.

Mindent összevetve a nyelvtudás nélkül is 100%-os biztonsággal letehető nyelvvizsga jóval olcsóbb, mint egy nyelvtanfolyam a szükséges könyvekkel, szótárakkal együtt. A középfokú írásbeli 100 ezer, a felsőfokú 130 ezer forintba kerül, a szóbelik pedig 20 ezer forintos extra kiadást jelentenek.

A csalások terjedéséért az ORFK illetékese szerint egyértelműen a felsőoktatásról szóló törvény a felelős, mely az egyetemi diplomák megszerzését nyelvvizsga bizonyítványhoz köti, a hallgatók tudását azonban nem ellenőrzik az intézmények.

Az írásbeli vizsgákon gyakorlatilag csak etikai vétséget követ el a segítséghez folyamodó vizsgázó, ugyanis ő maga megy be vizsgázni, segítői pedig egy mini-kamera és egy fülhallgató segítségével betűről betűre diktálják neki a megoldásokat.

A szóbelin azért ennél többet kockáztatnak a résztvevők, itt ugyanis dublőr kell, melynek lebukás esetén 3 éves szabadságvesztés lehet az eredménye.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 30. kedd
András, Andor
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?