31 °C Budapest

Folyékonyan beszélsz angolul? - Ez már alap!

Pénzcentrum
2006. február 16. 09:35

A British Council tanulmánya szerint egyre inkább eltűnőben van az az előny, amit az angol nyelv ismerete jelent, a munkaadók ugyanis ma már sehol nem esnek hanyat a folyékonyan angolul beszélő pályázóktól.

A British Council tanulmánya szerint egyre inkább eltűnőben van az az előny, amit az angol nyelv ismerete jelent, a munkaadók ugyanis ma már sehol nem esnek hanyat a folyékonyan angolul beszélő pályázóktól – írja a Világgazdaság.

 

Úgy tűnik, hogy nő viszont azoknak az előnye, akik az angol mellett beszélik a spanyolt, vagy a kínait (mandarint).

 

Figyelemre méltó tendencia, hogy az angol nyelvterületen élők eddig nem voltak rákényszerítve a nyelvtanulásra, mostanra azonban a legtöbb szakértő a kínai és a spanyol mellett a német és a japán nyelv megismerését javasolja nekik.

 

Az angol univerzálissá válása akár néhány éven belül bekövetkezhet, hiszen kétmilliárdnyian már most tanulják, vagy rövidesen elkezdik.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 27. hétfő
László
26. hét
Június 27.
Polgárőr nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?