23 °C Budapest

Beindult a luxuskommandó

Pénzcentrum
2006. augusztus 23. 10:00

Folyamatosan postázza a Főpolgármesteri Hivatal a luxusadó-fizetési felszólításokat. Igaz, nem túl siok levelet kell kiküldenie a hivatalnak, ugyanis alig több mint négyszázan vallották be, hogy luxusingatlanba laknak.

Folyamatosan postázza a Főpolgármesteri Hivatal a luxusadó-fizetési felszólításokat. Igaz, nem túl siok levelet kell kiküldenie a hivatalnak, ugyanis alig több mint négyszázan vallották be, hogy luxusingatlanba laknak - írja a Napi.

Az adó megfizetésének határideje szeptember 15. A törvény tavaly novemberi elfogadása óta a pénzügyi tárca még 10,000 adóköteles ingatlanal és mintegy 1 milliárd forinttal számolt. Ehhez képest a fővárosi önkormányzat összesen 96,5 millió forintra számít és ebből még csak 49,5 millió forint folyt be.

Akik az adó bevallási határideje után adták le a nyiltkozatukat, azok sem számíthatnak mulsztási bírság kiszabására. Szeptembertől azonban nem menekülhetnek a bliccelők, ugyanis az adóügyosztály felderítő ellenőrzésre készül. A kerületi önkormányzatokkal együtt átnézik az építési és lakhatási engedélyeket, adatokat kérneka földhivataltól, és vizsgálódnak az illetékhivatali bejegyzésekben is.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 11. kedd
Ferenc
19. hét
Május 11.
Miskolc napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?