35 °C Budapest

Beindult a luxuskommandó

Pénzcentrum
2006. augusztus 23. 10:00

Folyamatosan postázza a Főpolgármesteri Hivatal a luxusadó-fizetési felszólításokat. Igaz, nem túl siok levelet kell kiküldenie a hivatalnak, ugyanis alig több mint négyszázan vallották be, hogy luxusingatlanba laknak.

Folyamatosan postázza a Főpolgármesteri Hivatal a luxusadó-fizetési felszólításokat. Igaz, nem túl siok levelet kell kiküldenie a hivatalnak, ugyanis alig több mint négyszázan vallották be, hogy luxusingatlanba laknak - írja a Napi.

Az adó megfizetésének határideje szeptember 15. A törvény tavaly novemberi elfogadása óta a pénzügyi tárca még 10,000 adóköteles ingatlanal és mintegy 1 milliárd forinttal számolt. Ehhez képest a fővárosi önkormányzat összesen 96,5 millió forintra számít és ebből még csak 49,5 millió forint folyt be.

Akik az adó bevallási határideje után adták le a nyiltkozatukat, azok sem számíthatnak mulsztási bírság kiszabására. Szeptembertől azonban nem menekülhetnek a bliccelők, ugyanis az adóügyosztály felderítő ellenőrzésre készül. A kerületi önkormányzatokkal együtt átnézik az építési és lakhatási engedélyeket, adatokat kérneka földhivataltól, és vizsgálódnak az illetékhivatali bejegyzésekben is.

Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 30. csütörtök
Pál
26. hét
Június 30.
Aszteroida világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?