7 °C Budapest

Újabb nagy dobás a Google-tól!

Pénzcentrum
2006. június 29. 10:05

Csütörtökön indítja útjára a Google az online vásárlási szolgáltatását, a Google Checkout-ot, mely várhatóan jelentősen megkönnyíti az internetes vásárlást. A korábban Gbuy-ként emlegetett újdonság lehetőséget ad arra, hogy a rendszernek megadjuk a kártyaadatainkat és a számlázási címet, majd minden site-on fizethetünk anélkül, hogy adatainkat újra megadnánk.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.


Az új szolgáltatás nem közvetlen versenytársa az eBay PayPal-jának, azt ugyanis főként magánszemélyek, kis tételben kereskedők használják, míg a CheckOut elsősorban komolyabb kereskedőket céloz meg.

Az Amazon számára viszont nagyon komoly fenyegetést jelent a Google újítása, mondhatni az internetes kereskedelem egyik atyjának legszörnyűbb rémálma vált valóra, a szegmensben ugyanis meglehetősen sokáig tart a komolyabb szereplők bizalmának elnyerése, a Google neve azonban felgyorsíthatja ezt a folyamatot.

Az Amazon eddig azért volt előnyben, mert egy regisztrációt követően a széles kínálatából a korábban megadott adataink segítségével fizethettünk, a Google azonban eltűnteti ezt az előnyt azáltal, hogy már kezdetben is több száz kereskedelmi partnere fogja kínálni az új egységes fizetési rendszert.

A Google számára az új szolgáltatásban az a nagy üzlet, hogy a kereskedők jutalékot fizetnek neki. Nem szabad elfelejteni azt sem, hogy a hirdetési piacon érdekelt Google a rendszer segítségével felbecsülhetetlen értékű adatbázist építhet a vásárlók költési szokásairól. Ennek megfelelően az is elképzelhető, hogy kezdetben a Google megállapodik partnereivel, hogy a fizetési szolgáltatást ingyen nyújtja, cserébe viszont kizárólag ő gyűjtheti be a tranzakciós adatokat. Egy biztos: újabb nagy dobás van készülőben!
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. december 2. csütörtök
Melinda, Vivien
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?