Márkák háborúja - Kedvencek és "kivetettek"

Pénzcentrum
2006. május 18. 05:30

Akad olyan vállalat, mely szinte alig költ marketingre, mégis beverekedte magát a világ legkedveltebb márkái közé, míg mások éves szinten fontmilliókat szórnak el, mégis közutálat tárgyát képezik - derült ki a brit Marketing magazin legfrissebb felméréséből.Az adatok szerint a britek körében a legkedveltebb márka továbbra is a Google, míg a legtöbben a Pot Noddle nevű snack gyártót utálják, melynek ironikus marketing kampánya nem igazán jött be a fogyasztóknak.

Érdekes, hogy az online márkák kifejezetten jól teljesítettek, az eBay és az Amazon is befért a top20-ba. Szakértők szerint ennek elsősorban az az oka, hogy ezen cégekkel mindenki saját habitusa szerint kerülhet kapcsolatba, az internetes műfaj sajátosságainak köszönhetően.

Fontos kiemelni, hogy a kutatás a márkákhoz való emocionális kötődést vizsgálta, melyből nem lehet egyenes következtetéseket levonni a vásárlási szokásokra vonatkozóan.

A szupermarketek mezőnyében továbbra is a Tesco volt a legkedveltebb, míg a Lidl és a Kwik Save a lista végén végzett.

A légitársaságok közül a Ryanairt és az easyJetet nem szeretik a megkérdezettek, ebben a mezőnyben a British Airways lett a kedvenc.

 

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 19. vasárnap
Vilhelmina
37. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. szeptember 18. 19:20