Per helyett egyezkedne a Google

Pénzcentrum
2006. június 26. 05:30

A közelmúltban sokat hallhattunk a Google-t övező zűrös ügyekről, melyek egyike - a vádlók szerint - hogy a cég szponzorált linkjei útján profitál a gyermekeket bemutató pornográf tartalmak terjedéséből.Egy Long Island-i politikus, Jeffrey Toback időről-időre igyekszik felhívni a hatóságok figyelmét a különféle rendellenességekre, korábban ő érte el, hogy a 19 éven aluliak ne vehessenek cigarettát és a tinédzserek szoláriumba járását is korlátozta. A politikus nem ismer lehetetlent: pert indított a Google ellen, hogy újabb észrevételének is hangot adjon.

Az ügyben azonban a napokban bizarr fordulat következett be, Toback ugyanis visszavonta a keresetét miután a Google előljárói készek egyeztetni vele. A Google illetékesei tagadják a vádakat, sőt véleményük szerint kifejezetten fellépnek az illegális tartalmak terjedése ellen, hiszen ezeket száműzik keresési eredményeik közül és az ilyen site-ok üzemeltetőit feljelentik a hatóságoknál.

A cég szóvivője elmondta, ezek eddig a legbizarrabb vádak, amivel a Google eddig szembesült, így szükségét érzik, hogy a teljesen alaptalan kijelentésekről elbeszélgessenek a politikussal. A Google elöljárói elsősorban azt kifogásolják, hogy őket senki nem kereste meg az ügyben, rögtön a bírósági papírok érkeztek.

Úgy tűnik, per helyett egyelőre egyeztetés lesz, az azonban biztosra vehető, hogy a Google-höz hasonló óriáscégek a közeljövőben is bőven adnak majd munkát a bíróságoknak, különösen a tengerentúlon...
Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 29. szerda
Péter, Pál
26. hét
Június 29.
Nemzetközi Duna-nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?