18 °C Budapest

Per helyett egyezkedne a Google

Pénzcentrum
2006. június 26. 05:30

A közelmúltban sokat hallhattunk a Google-t övező zűrös ügyekről, melyek egyike - a vádlók szerint - hogy a cég szponzorált linkjei útján profitál a gyermekeket bemutató pornográf tartalmak terjedéséből.Egy Long Island-i politikus, Jeffrey Toback időről-időre igyekszik felhívni a hatóságok figyelmét a különféle rendellenességekre, korábban ő érte el, hogy a 19 éven aluliak ne vehessenek cigarettát és a tinédzserek szoláriumba járását is korlátozta. A politikus nem ismer lehetetlent: pert indított a Google ellen, hogy újabb észrevételének is hangot adjon.

Az ügyben azonban a napokban bizarr fordulat következett be, Toback ugyanis visszavonta a keresetét miután a Google előljárói készek egyeztetni vele. A Google illetékesei tagadják a vádakat, sőt véleményük szerint kifejezetten fellépnek az illegális tartalmak terjedése ellen, hiszen ezeket száműzik keresési eredményeik közül és az ilyen site-ok üzemeltetőit feljelentik a hatóságoknál.

A cég szóvivője elmondta, ezek eddig a legbizarrabb vádak, amivel a Google eddig szembesült, így szükségét érzik, hogy a teljesen alaptalan kijelentésekről elbeszélgessenek a politikussal. A Google elöljárói elsősorban azt kifogásolják, hogy őket senki nem kereste meg az ügyben, rögtön a bírósági papírok érkeztek.

Úgy tűnik, per helyett egyelőre egyeztetés lesz, az azonban biztosra vehető, hogy a Google-höz hasonló óriáscégek a közeljövőben is bőven adnak majd munkát a bíróságoknak, különösen a tengerentúlon...
NAPTÁR
Tovább
2021. május 16. vasárnap
Mózes, Botond
19. hét
Május 16.
A fény világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?