17 °C Budapest

Forradalom a reklámpiacon? - Végre mi döntünk!

Pénzcentrum
2006. május 24. 15:00

A hét során megteszi az első lépéseket a Google az online "TV-hirdetések" sugározása irányába, mely fokozhatja a legnagyobb tévétársaságokra nehezedő nyomást. A hirdetési piac átalakulóban van, évről-évre nagyobb szeletet hasít ki belőle az online szegmens, melyben a kereséshez kötött hirdetések révén a Google erős pozíciót foglal el. Eddig egy dolog hiányzott: a valós márkaépítő kampányokhoz megfelelő megjelenés, a szöveges hirdetések ugyanis nem voltak erre alkalmasak. Úgy tűnik, ez a gát is leomlott...



A filmes hirdetések elsőként az USA-ban, Kanadában és Japánban jelennek meg a weboldalakon, tévéképernyő formájú box-okban. A reklám csak akkor indul be, ha a netező ráklikkel, addig csak statikus kép látható.

Az oldal látogatója teljes kontrollal rendelkezik a hirdetés felett, bármikor leállíthatja, visszatekerheti azt, vagy akár a hirdető site-jára is átmehet.

Mindez a hirdetők számára is előnyös, hiszen pontosan mérhető, hogy hányan klikkeltek a videóra és meddig nézték azt, így a kampány hatékonysága alapján fizethetnek, ugyanúgy mint az eddigi szöveges hirdetéses rendszerben.
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem