Létrejött a koalíció

Pénzcentrum
2006. május 30. 09:00

Az MSZP és az SZDSZ elnöke, valamint a kijelölt ügyvezető miniszterelnök aláírta a koalíciós megállapodást. A kormány teljes névsora pénteken kerül nyilvánosságra, az új kabinet június 9-én alakulhat meg.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

"Ez a megállapodás, amit most aláírtunk, egy jó kompromisszum. Jó megoldás, mely az ország érdekeiben áll" - jelentette ki Hiller István pártelnök, hozzátéve, a Magyar Szocialista Párt (MSZP) elkötelezett abban, hogy végigvigye az országreformot, és végrehajtsa a kormányprogramot - írja a Kormányzati Hírportál. Kuncze Gábor, a Szabad Demokraták Szövetségének (SZDSZ) elnöke hozzátette: a koalíciós megállapodás és a mögötte lévő kormányprogram a felelősség elismerésén, vállalásán és a kölcsönös bizalmon alapul. A felelősség vállalásán azért, hogy Magyarország költségvetési pozícióját rendezzék, és elindítsanak egy hosszú távú fejlődési folyamatot, amelynek igazi nyertesei az unokáink lesznek.

A koalíciós megállapodást a két pártelnök mellett ellátta kézjegyével Gyurcsány Ferenc kijelölt miniszterelnök is. Közölte: a második Gyurcsány-kormány nemzeti kormány lesz. Hangsúlyozta: a kormány felelőssége minden magyarra kiterjed. Tízmillió magyar nevében, de tizenötmillió érdekében fognak kormányozni, és olyan új Magyarországot szeretnének, ahol nemcsak jó, hanem könnyű magyarnak lenni. Értékelvű lesz a kormányzás - emelte ki a kijelölt miniszterelnök hozzátéve, hogy reformkormányzás, reformok sora következik.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 3. péntek
Ferenc, Olívia
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?