4 °C Budapest

Egy minisztert már kirúgtak

Pénzcentrum
2006. május 26. 13:00

Megegyeztek a koalíciós pártok az oktatási reformokban, azonban a miniszter személyében nem jutottak egyezségre. Az SZDSZ Magyar Bálinthoz ragaszkodott, a szocialisták viszont nem akarták őt. Végül az SZDSZ engedett.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

"A koalíciós tárgyalásokon a mai napig megállapodtunk a legfontosabb kérdésekben, így a reformok tartalmi kérdéseiben is, a két párt azonban mind a mai napig nem tudott megegyezni abban, hogy ki irányítsa az Oktatási Minisztériumot" - olvasható Kuncze Gábor közleményében.

Az SZDSZ elnöke azt írja, Magyar Bálint csütörtök reggel arra kérte, hogy személye ne legyen akadálya a megegyezésnek. Mivel a tárgyalásokon a két párt képviselői némi módosításokkal már korábban elfogadták a Magyar Bálint által javasolt további oktatási reformcsomagot, az SZDSZ garanciát kapott arra, hogy a liberális reformok az oktatásban folytatódnak.

Az Index információi szerint, Magyar Bálint azt is jelezte, hogy más felkínált miniszteri pozíciót nem akar elvállalni. Korábbi hírek szerint Gyurcsány Ferenc a külügyi tárcát ajánlotta fel az oktatási minisztérium eddigi vezetőjének.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,9 százalékos THM-el, és havi 82 061 forintos törlesztővel fel lehet venni a Gránit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az MKB Banknál 3,21% a THM; a Raiffeisen Banknál 3,44%; a CIB Banknál és a Gránit Banknál 3,45%; míg az Unicredit Banknál 3,58%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Gyurcsány Ferenc már a választások előtt egyértelművé tette, hogy a következő ciklusban szocialista minisztert szeretne a tárca élén látni, mert "nyugalmat akar" a szektorban. A szabad demokraták ezt akkor a kampánynak tudták be, de Gyurcsány nem engedett a választások megnyerése utáni koalíciós egyeztetéseken sem. A szabad demokraták azonban nem adták fel, többször is jelezték, nem látnak más alkalmas személyt a tárca élére. Egyikük még szerda este is úgy nyilatkozott, hogy harcolnak a tárcáért.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 7. kedd
Ambrus
49. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. december 7. 07:20