7 °C Budapest

Gyurcsány fényeket lát

Pénzcentrum
2006. május 30. 14:00

Már régen szemezgettünk az ügyvezető miniszterelnök blogjából, ezért most belenézünk. A hétvégi és a tegnapi gondolatokból ragadunk ki most néhány, általunk érdekesnek vélt részletet.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.


A szombati bejegyzésben az áll, hogy a csendnek van színe, amely szombaton tompa, kontúr nélküli és opálos volt. Ugyanebben a bejegyzésben az író említést tesz az elemzők munkájáról, mely szerinte "nem egyszer nagyon messze van a valóságtól".

Majd a reformprogramok és a költségvetési teendők megfogalmazása után a miniszterelnök megosztja gondolatait az ellenzék reakcióiról is, efféle képen: "Közben figyelem az ellenzék reakcióit. Láthatóan bizonytalankodnak. Hol a növekvő hiány miatt, hol az egyensúlyteremtő szándék miatt kiáltanak világvégét. Na most akkor mi is az álláspontjuk? Mi a helyes politika? Magas hiány vagy alacsony? Beavatkozni a költségvetésbe, vagy hagyni, hogy menjen a maga útján? Csökkenteni vagy növelni a kiadásokat, a bevételeket? Nem könnyű világos álláspontot képviselni, ha valaki nem tudja, hogy mit is szeretne. Bár lehet, hogy tudja, csak nem meri megmondani? Esetleg csak kommunikációs taktikázás az egész? De a politika nem helyettesíthető kommunkációval. A politikai bizonytalanságot nem tudja eltakarni kommunikációs trükk. Na de ez legyen az ő bajuk!"

A hétfői jegyzetben mond néhány szót magáról is a miniszterelnök: "Pocsékul fogok kinézni a fényképeken, majd megint azt fogják mondani, hogy kialvatlan és fáradt vagyok, sőt talán azt is hozzáteszik, hogy illene ennem, híznom egy keveset. Ma reggel tényleg álmos vagyok."

Majd kifejti, hogy mindez azért van mert a kormányprogram bevezetőjét írta kora hajnalig, amit ráadásul elég későn és elég nehezen kezdett el mert egy családi vacsorán vett részt.
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. december 1. szerda
Elza
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?