29 °C Budapest

Kiből lesz miniszter?

Pénzcentrum
2006. május 25. 14:15

Összesen 12 tárca felosztásáról folynak a koalíciós egyeztetések Gráf József és Kóka János eddigi pozíciója biztosnak tűnik, valószínűleg Szilvásy György lesz a kancelláriaminiszter. Úgy tudni, az SZDSZ megkapja az egészségügyi tárcát, de Molnár Lajos nélkül.

AFigyelőNet információi szerint tizenkét minisztériumot tartalmaz az a kormánystruktúra-tervezet, amelyet Gyurcsány Ferenc a koalíciós pártok elé tárt. Ebből egyelőre három - köztük a gazdaság és az egészségügy - lesz biztosan az SZDSZ-é. Az egyik legreálisabb forgatókönyv szerint Kóka János marad jelenlegi posztján, az viszont már korántsem ilyen egyértelmű, hogy a több-biztosítós modellt kidolgozó Molnár Lajos lesz az egészségügyi miniszter.

Az SZDSZ ezeken kívül választhatná még a környezetvédelmet, a rendőrökkel kiegészített igazságügyet vagy az uniós integrációval bővített külügyet; a liberálisok azonban hétfőn, az ügyvivői testület ülésén úgy döntöttek: ragaszkodnak az oktatáshoz, akkor is, ha azt - mint a tervezet tartalmazza - a kulturális területtel összevonják. Ebben az esetben Magyar Bálint is maradhat posztján, igaz, egyes értesülések szerint Gyurcsány Ferenc a külügyi tárca élén látná szívesen őt, helyére pedig Hiller Istvánt képzelné. A külügyi tárca vezetésével kapcsolatosan egyébként korábban Szanyi Tibor neve is felmerült.

Nyitott még az igazságügy, a külügy és a környezetvédelem sorsa, ezen tárcák élére nincs jelentős szocialista jelölt. Fodor Gábor korábban Medgyessy és Gyurcsány ajánlatát is visszautasította a környezetvédelmi miniszteri posztra, igazságügyi ambícióit viszont állítólag a szabaddemokrata vezetés nem támogatná. A Hírszerző szerint a rend- és határőrséget az SZDSZ-nek felajánlott igazságügyhöz csoportosítanák, amelynek élén - ha a liberálisoknak nem kell végül - valószínűleg Petrétei József maradna.

A lecsupaszított Belügyminisztérium önkormányzati-területfejlesztési minisztériummá alakulhat át, várhatóan továbbra is Lamperth Mónika vezetésével. Felmerült azonban az is, hogy helyét Szekeres Imre venné át, aki egyes források szerint csak miniszterként lenne hajlandó kormányzati szerepet vállalni.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Az már korábban tudott volt, hogy Gráf József földművelési miniszter marad, Veres János pedig várhatóan továbbra is pénzügyminiszter lesz. Kóka János is megtarthatja - az informatikával kibővített - gazdasági miniszteri posztját.

Juhász Ferencet Iváncsik Imre eddigi államtitkár követheti a honvédelmi tárca élén, ha előbbi megkapja Gyurcsány támogatását pártbeli ambícióihoz, de lehetséges, hogy a cserével megvárják az MSZP következő tisztújító kongresszusát.

Lapinformációk szerint már eldőlt, hogy a karcsúsított - de az uniós forrásokat átvevő és a titkosszolgálatokat megtartó - Miniszterelnöki Hivatalt Szilvásy György eddigi kabinetfőnök vezeti. A jelenlegi irányító Kiss Péter korábbi feladatához, a munkaügyhöz térne vissza: a szociálpolitikával, esélyegyenlőséggel, szakképzéssel, és egyes gazdasági területekkel kibővített "humánerőforrás-ügyi" csúcsminisztérium vezetőjeként. Ezen kívül ő lesz a kormányfő helyettese is.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 26. vasárnap
János, Pál
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. június 25. 19:22