Milliárdok plakátra

Pénzcentrum
2006. május 29. 10:00

A TNS Media Intelligence felmérése szerint a pártok listaáron számítva csaknem 5,8 milliárd forintot fordítottak a választópolgárokért folytatott reklámhadjáratra az év első négy hónapjában - írja a Napi Gazdaság.

A legmélyebben a szocialisták nyúltak a zsebükbe, mivel több mint 2,2 milliárd forintnyi felületet foglaltak el a médiában, a közterületen és a mozikban. A Fidesz 1,86 milliárddal a második helyen végzett a költés alapján, és dobogós lett az SZDSZ is 857 millió forinttal.

A választópolgárokat nem csak a mért médiumokon keresztül próbálták meg elérni a pártok, az sms-ek, a hangüzenetek, a roadshow-k, a nagygyűlések, az ajándékok és a hirdetések legyártásának lehetséges küldéseiről azonban nincs felmérés. A hatályos jogszabály értelmében a az összes választókörzetben egyéni jelöltet állító pártok sem költhettek volna többet 386 millió forintnál kampányra.

A pártok körében ismét a köztér bizonyult a legnépszerűbbnek, egyedül a szocialistáknál előzte meg azt a televízió. A múlt héten a híradások szerint a kiragasztott plakátok fele még az utcákon díszelgett, holott a pártoknak már gondoskodniuk kellett volna az eltüntetésükről. A fennmaradt falragaszokat az önkormányzatok szedetik le, a költségeket pedig kiszámlázzák a pártoknak.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A magyar lakosság kampányidőszakban több milliárd forintnyi hirdetést láthatott a tévében. Az MSZP a többi párthoz képest kiemelkedően sokat fordított a napilapokban megjelent hirdetésekre, az internetes közönségre viszont az SZDSZ költötte a legtöbbet. A pártok legaktívabban közvetlenül a választások előtt, márciusban és áprilisban üzentek a választópolgároknak, listaáron mindkét hónapban 2,2 milliárd forintnyi reklámot jelentettek meg.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 15. szombat
Zsófia, Szonja
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?