28 °C Budapest

Milliárdok plakátra

Pénzcentrum
2006. május 29. 10:00

A TNS Media Intelligence felmérése szerint a pártok listaáron számítva csaknem 5,8 milliárd forintot fordítottak a választópolgárokért folytatott reklámhadjáratra az év első négy hónapjában - írja a Napi Gazdaság.

A legmélyebben a szocialisták nyúltak a zsebükbe, mivel több mint 2,2 milliárd forintnyi felületet foglaltak el a médiában, a közterületen és a mozikban. A Fidesz 1,86 milliárddal a második helyen végzett a költés alapján, és dobogós lett az SZDSZ is 857 millió forinttal.

A választópolgárokat nem csak a mért médiumokon keresztül próbálták meg elérni a pártok, az sms-ek, a hangüzenetek, a roadshow-k, a nagygyűlések, az ajándékok és a hirdetések legyártásának lehetséges küldéseiről azonban nincs felmérés. A hatályos jogszabály értelmében a az összes választókörzetben egyéni jelöltet állító pártok sem költhettek volna többet 386 millió forintnál kampányra.

A pártok körében ismét a köztér bizonyult a legnépszerűbbnek, egyedül a szocialistáknál előzte meg azt a televízió. A múlt héten a híradások szerint a kiragasztott plakátok fele még az utcákon díszelgett, holott a pártoknak már gondoskodniuk kellett volna az eltüntetésükről. A fennmaradt falragaszokat az önkormányzatok szedetik le, a költségeket pedig kiszámlázzák a pártoknak.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A magyar lakosság kampányidőszakban több milliárd forintnyi hirdetést láthatott a tévében. Az MSZP a többi párthoz képest kiemelkedően sokat fordított a napilapokban megjelent hirdetésekre, az internetes közönségre viszont az SZDSZ költötte a legtöbbet. A pártok legaktívabban közvetlenül a választások előtt, márciusban és áprilisban üzentek a választópolgároknak, listaáron mindkét hónapban 2,2 milliárd forintnyi reklámot jelentettek meg.

Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 28. kedd
Levente, Irén
26. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?