27 °C Budapest

Elnéző, de azért büntet az APEH!

Pénzcentrum
2006. május 11. 10:30

A járulék és az adóbevallások leadásának és megfizetésének május 12-i határideje nem változott, a hatóság mindössze moratóriumot hirdetett az elektronikus adóbevallásoknál azok számára, akik műszaki vagy technikai problémák miatt hibásan vagy késve adják le bevallásukat.

Csaknem 2,1 millió alkalmazott áll a mögött az 51 ezer cég mögött, amelyeknek elektronikusan kell leadniuk járulékbevallásukat az Ügyfélkapun keresztül május 12-ig. Az új rendszerrel sok adózó nehezen boldogul, ezért a hatóság május végéig nem alkalmaz szankciót azokkal szemben, akik valamilyen műszaki vagy technikai probléma miatt hiányosan vagy késve adják le e-bevallásukat, de a leadási és fizetési határidő nem változik. Az APEH ezekben az esetekben május 31-ig a lehető legnagyobb méltányosságot gyakorolja és nem alkalmaz szankciót.

Napi ezres nagyságrendben érkeznek az elektronikus bevallások a hatósághoz. A hatóság telefonon kereste meg azokat az adózókat, akik még nem regisztráltak az Ügyfélkapun bevallásuk teljesítéséhez.

Az APEH elnökhelyettes felhívta a figyelmet arra, hogy a szankció-moratórium nem vonatkozik azokra, akik még nem regisztráltak. A félmillió forintos bírság rájuk érvényes lesz, ám ezt is egyedileg fogják elbírálni.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Az APEH-nél néhány héten belül megtekinthetők lesznek a leadott járulékbevallások. A munkavállalók ezzel ellenőrizhetik, hogy munkaadójuk valóban megfizette-e utánuk a kötelező járulékokat. A munkavállalók a megfizetett járulékok alapján kaphatnak egészségügyi ellátást és nyugdíjat, a hatóság szerint ezért nem árt, ha elsajátítják az "adótudatos" viselkedést.

Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 27. hétfő
László
26. hét
Június 27.
Polgárőr nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?