Elnéző, de azért büntet az APEH!

Pénzcentrum
2006. május 11. 10:30

A járulék és az adóbevallások leadásának és megfizetésének május 12-i határideje nem változott, a hatóság mindössze moratóriumot hirdetett az elektronikus adóbevallásoknál azok számára, akik műszaki vagy technikai problémák miatt hibásan vagy késve adják le bevallásukat.

Csaknem 2,1 millió alkalmazott áll a mögött az 51 ezer cég mögött, amelyeknek elektronikusan kell leadniuk járulékbevallásukat az Ügyfélkapun keresztül május 12-ig. Az új rendszerrel sok adózó nehezen boldogul, ezért a hatóság május végéig nem alkalmaz szankciót azokkal szemben, akik valamilyen műszaki vagy technikai probléma miatt hiányosan vagy késve adják le e-bevallásukat, de a leadási és fizetési határidő nem változik. Az APEH ezekben az esetekben május 31-ig a lehető legnagyobb méltányosságot gyakorolja és nem alkalmaz szankciót.

Napi ezres nagyságrendben érkeznek az elektronikus bevallások a hatósághoz. A hatóság telefonon kereste meg azokat az adózókat, akik még nem regisztráltak az Ügyfélkapun bevallásuk teljesítéséhez.

Az APEH elnökhelyettes felhívta a figyelmet arra, hogy a szankció-moratórium nem vonatkozik azokra, akik még nem regisztráltak. A félmillió forintos bírság rájuk érvényes lesz, ám ezt is egyedileg fogják elbírálni.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Az APEH-nél néhány héten belül megtekinthetők lesznek a leadott járulékbevallások. A munkavállalók ezzel ellenőrizhetik, hogy munkaadójuk valóban megfizette-e utánuk a kötelező járulékokat. A munkavállalók a megfizetett járulékok alapján kaphatnak egészségügyi ellátást és nyugdíjat, a hatóság szerint ezért nem árt, ha elsajátítják az "adótudatos" viselkedést.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. február 22. csütörtök
Gerzson
8. hét
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. február 21. 21:33
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem