Amsterdam, Netherlands-march 22, 2017: Letters spar on a facade in amsterdam

Vizsgálatot indított az EU: bedurvulhat a kormány és a Spar háborúja

2024. április 6. 09:57

Márciusban adtak be kifogásokat a különadó és az árstop ellen a Spar részéről, azután, hogy szabályos csatározásba kezdtek a kormánnyal.

Panaszt nyújtott be a Spar és az osztrák kormány Magyarország ellen, miután hazánkban a boltlánc szerint a kiskereskedelmi különadó hátrányosan érinti a boltokat - erről a Reuters ír. A panaszt még márciusban nyújtották be az Európai Bizottságnak.

Álláspontjuk szerint sérti az uniós jogot a kiskereskedelmi különadó azon kitétele, hogy a főleg külföldi üzletláncoknak 4,5 százalékos különadót kell fizetniük, de a franchise-ban működő láncoknak csak 0-1 százalékos ugyanez az összeg. Emellett az árstop ellen is kifogásokat fogalmaztak meg, ugyanis szerintük sok terméket emiatt olcsóbban kellett adniuk a beszerzési árnál.

A kormány és a Spar háborúja tehát tovább mérgesedhet, mindössze néhány héttel azután, hogy Lázár János kemény üzenetet küldött a boltláncnak. Erről itt írtunk:

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Brutál nyereséget jelentett a Hell Energy

2023-ban 15 milliárd 468 millió forintnyi nyereséget termelt a Hell Energy Magyarország Kft., ami majdnem 2,5 milliárddal magasabb, mint az egy évvel korábbi eredmény.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 19. vasárnap
Ivó, Milán
20. hét
Május 19.
Forrásvizek napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. május 18. 19:19
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem