9 °C Budapest
Casual businessman working late on a laptop computer in a modern office space

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

2023. január 5. 16:33

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén. Mindkét kampánygazda nem mindennapi termékkel jelentkezett a magyar Kickstarter platformjára, és úgy néz ki ez a vásárlóknak is bejött: az egyik befutó egy rendkívüli politikai társasjáték, a másik a már talán kicsit szélesebb körben ismert Poket könyvek következő kötete.

A TRUMPIFY ME kártyajáték alapötlete 2020-ban született meg az ötletgazdák fejében az amerikai elnökválasztás körüli baráti beszélgetéseik alatt. Akkor merült fel az, hogy a demokratikus választási folyamatokhoz, a politikai és gazdasági történésekhez, valamint a média működéséhez kapcsolódó fogalmak, köznapi viccelődések megjelenhetnének egy kártyajátékban. Ezt a felmerülő ötletet gondolták tovább, majd született meg a nem szokványos szabályrendszerrel rendelkező, politikai témákat feszegető játék.

Amellett, hogy egy rendkívül izgalmas, provokatív, szarkasztikus és kiszámíthatatlan (csak úgy, mint a politikai élet) játék született, picit feszegeti is a mindennapi politikai, média és gazdasági élet kényes kérdéseit. Ugyanakkor nem közvetít semmiféle politikai állásfoglalást és nem asztala senki befolyásolása sem. A játékban azonban bőven felbukkannak már közismert fogalmak, mint például a Fake News vagy a CIA, így rögtön az ismerősség érzését keltve a játékosokban.

A másik, nem kevésbé érdekes szórakozást nyújtó befutó a Poket zsebkönyvek következő kötete, amely ezúttal József Attila tudatalattijába enged betekintést az olvasóknak, mindezt a költő kézírásával, fakszimile kiadásban.

Az olvasmány műfaját bár nem könnyű meghatározni, egyesek szerint olyan, mint egy napló, mások szerint szabadvers. Témája minden, ami a költőt a megírás pillanatában foglalkoztatta: gondolatok lazán összefűzött folyama, kényszerképzetek, erotikus fantáziák, kirohanások, emléktöredékek. A mű legfontosabb előadójának, Jordán Tamásnak nagykövetségével kerülhet hamarosan a POKET automatákba országszerte, hála a lelkes támogatóknak. A kampánygazdák ezúton is köszönnek minden támogatást, és hogy ötletüket megvalósíthatták vásárlóik segítségével a Brancson keresztül!

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

( x )

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 19. kedd
József, Bánk
12. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem