-1 °C Budapest
10 millió forintból alapították az egyik legsikeresebb magyar céget

10 millió forintból alapították az egyik legsikeresebb magyar céget

2022. december 6. 13:30

Business Menü Bombera Krisztinával interjúsorozatunk hetedik epizódjának főszereplője Sugár András, a Menedzserszövetség és a Gránit Bank Zrt. közös Év Menedzsere Életműdíj 2021 évi kitüntetettje, aki a Westel alapításának izgalmas körülményeiről és a 90-es évek telekommunikációs piacáról is mesélt.

Sugár András, a Westel 900 GSM Mobil Távközlési Rt. és a T-Mobile Magyarország korábbi vezérigazgatója elmondta, hogy 1990-ben 10 millió forint tőkével alapították a Westelt, sokáig a magyar bankok nem láttak fantáziát a távközlési piacban.

A cég azonban hamar a magyar telekommunikáció zászlóshajója lett, élen járt a belső kommunikációban, a technikák gyors adaptálásában, kiemelten fontosnak tartotta az állandó önellenőrzést és a gyors korrekciókat. A cégvezető víziójának és kitartó munkájának köszönhetően pár éven belül szinte az egész országot lefedő, legmeghatározóbb szereplőjévé tette a vállalatot, jogutódja a mai napig őrzi vezető pozícióját a mobilkommunikációs piacon.

 

Nézzék meg a Business Menü videósorozat hetedik részében Sugár Andrással készített mélyinterjút, melynek végén a díj átadóval Hegedüs Évával, 2020 Év Menedzsere Díj kitüntetettjével, a Gránit Bank Zrt. elnök-vezérigazgatójával arról beszélget Krisztina, hogy miért is fontos ez a különdíj és a Menedzserszövetséggel mi az üzenetük a díj átadásával.

A 90-es évek második felében már alkalmazta a vállalat az adatbányászatot, ami rendkívüli segítséget nyújtott a fejlesztési irányok kijelöléséhez és a versenyelőny javításához. A CRM rendszereket már idejekorán használták, a saját fejlesztésű számlázási és ügyfélszolgálati rendszerüket a mai napig alkalmazzák.

Sugár távozásakor, 2005 szeptemberében a cég 4,5 millió ügyféllel rendelkezett, melynek több mint kétharmada vállalati előfizető volt.


A Pénzcentrumon bemutatjuk a Menedzserszövetség Év Menedzsere Díj kitüntetettjeit. A videóinterjúk minden kedden és pénteken jelennek meg, november 15. és december 9. között.

NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 28. szombat
Károly, Karola
4. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?