Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

2022. augusztus 12. 09:31

Korábban a Magvető kiadásában jelent meg Lakatos István Dobozváros című fantasyja, amivel tíz évvel ezelőtt elnyerte az Év Gyermekkönyve-díjat is. Most ismét kiadásra kerül a kötet, a könyvpiacon még szinte ismeretlen megoldással.

Az egykor a Magvető kiadásában megjelent kötetet ezúttal a könyvpiacon még szinte ismeretlen megoldással, közösségi finanszírozásból összegyűjtött pénzből tervezi megjelentetni Lakatos István, aki ettől a tervétől függetlenül tavaly nyáron egy új ifjúsági és képregénykiadót is alapított- írta a Telex.

A kampány a Brancsközösség.hu-n indult, és még 49 nap van hátra belőle. A szerző-könyvkiadó célja az, hogy kétmillió forintot gyűjtsön össze a kötetre, a gyűjtés 55 százalékon, 1,1 millió forintnál jár. A kötet megjelenését 2000-40 000 forinttal lehet támogatni. A könyvből csak annyit nyomtatnak, ahányan támogatják a kampányt, és a magasabb összegű támogatásokból limitált mennyiség van.

A Dobozváros igazi gyerekirodalmi szenzáció volt 2011-12-ben, később egyes általános iskolai tananyagokba is bekerült. Lakatos eredetileg egy gyerekirodalmi pályázaton, az Aranyvackoron akart illusztrátorként részt venni, de nem talált maga mellé írót, így kitalált egy történetet – ezért a szövegért aztán két különdíjat is kapott. A könyvet 2011 végén adták ki.

 A Dobozváros nem éppen tündérmese. Borúsabb, koszosabb, kegyetlenebb annál. Afféle gyerekkönyv-armageddonnak mondanám

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 7,78 százalékos THM-el, és havi 121 083 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a Raiffeisen Banknál 8,4% a THM; az MKB Banknál 8,59%; a CIB Banknál 8,63%,  a Takarékbanknál Banknál pedig 8,77%; míg az Erste Banknál 9,41%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

– írta róla akkor a Könyvesmagazin kritikája. A hagyományos, kiadói modelltől eltérő könyvkiadásra nem a Dobozváros az egyetlen példa.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 2. vasárnap
Petra
39. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?