Továbbra is szenvednek a vendéglátósok: csődök sorát hozhatja a májusi zimankó

Továbbra is szenvednek a vendéglátósok: csődök sorát hozhatja a májusi zimankó

2021. május 27. 13:15

Továbbra sem megnyugtató a vendéglátósok helyzete: betett az ágazatnak a szokásosnál rosszabb májusi időjárás. Így pedig hiába nyithattak ki, vendég elvétve akad a teraszokon.

Ismét összeült egy sörtesztre Winkler Róbert és Nyíri Szilárd, a belvárosi One Beer Pub üzletvezetője. "Onebeer" Szilárd a múltkori adásban elárulta, hiába nyithattak ki a vendéglátósok, szerinte az igazi csődhullám még csak most jön majd az ágazatban.

Az üzletvezető most arról beszélt: a helyzeten csak rontott az eddig borzasztó májusi időjárás, szinte nincs is bevételük a vendégátósoknak.

Szemléltetésképp elárulta, a felvétel előtt nézett be a pubba a biztonsági kamerákon, kongott az ürességtől, és ameddig nem fordul tartósan jobbra az időjárás, ugyanez lesz a helyzet.

Bentre továbbra is kell az oltási, ami viszont továbbra sincs mindenkinek. Tehát ugyanott vagyunk, csak tovább vagyunk ugyanott

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

- fejtette ki Nyíri Szilárd, aki korábban arról beszélt:

Tudtuk, hogy gazdaságilag, ha kinyitunk, az lefelé a lejtőn: egy pici terasz nem tud annyit kitermelni, mint amennyire visszaugranak a költségeid. Ha pénteken rossz idő van, akkor semmi, akár úszik vele egy hét is.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. július 29. csütörtök
Márta, Flóra
30. hét
Július 29.
Tigrisek világnapja
EZT OLVASTAD MÁR?