Kiakadt a Cápák között stúdiójában Tomán Szabina: ilyenre még nem volt példa

Kiakadt a Cápák között stúdiójában Tomán Szabina: ilyenre még nem volt példa

2021. március 26. 22:31

Az RTL Klub Cápák között című üzleti showműsorának 6. epizódja után többen mentek haza üres kézzel, mint ahányan milliókkal a zsebükben, mégis ez volt eddig az egyik legszerethetőbb adás, tele izgalmas figurával és eredeti ötlettel.

A ma esti vállalkozók többsége üres kézzel ment haza, ugyanakkor egyikük sem érkezett hiába: mindegyikükhöz volt a Cápáknak egy-egy jó szava, és ha okosak, megfontolják az őket ért kritikákat is. Persze a drámából is kijutott ma este bőven!

Péntek este elsőként Rácz Kinga és Pittner Róbert születésnapszakértőként érkeztek a stúdióba: tortákat készítenek, de nem emberi fogyasztásra, hanem kutyák részére. Egy kutyatorta 5-7 ezer forintba kerül, és ők egy év alatt nagyjából ezer darabot tudnak eladni belőle. Tovább fejlődnének: a jövőben szeretnének ott lenni állateledel boltokban is, méghozzá saját hűtővel, emellett a sorozatgyártás fejlesztése is pénzbe kerül.

Péntek este 30 millió forintért jöttek a Cápákhoz, melyért cserébe a cégük negyedét ajánlották fel.

Az ötletet bájosnak találták ugyan a befektetők, ám bizonyos üzleti kérdésekre Kinga és Róbert nem tudtak válaszolni: nem számoltak például a hűtők amortizációjával, emellett rengeteg költséget nem számoltak ki. Tipikus példája ez annak, hogy egy jó ötlet és annak megvalósítása még nem elég egy sikeres vállalkozáshoz, kell egy részletesen kidolgozott, mindenre kiterjedő, pontos üzleti terv is. Éppen ezért most nem találtak befektetőt

Pongrácz Ádám és felesége Zsófia a bevásárlást végző szülők problémáira kínálnak megoldást, és azért jöttek, hogy igazán naggyá váljanak Timi Textil nevű saját márkájukkal. 100 féle terméket árulnak, melyeket webshopon keresztül értékesítenek. A sztori maga nagyon szép és szerethető, ahogy az a Cápák részéről is elhangzott, ám elkövettek egy nagy hibát: olyan terméket is felvettek a portfóliójukba, sőt ki is állították a stúdióban, melyet Tomán Szabina egyik cége fejlesztett, és talált ki. Bebizonyosodott, hogy

a Cápák tudnak harapni is

Komoly vitát váltott ki, hogy etikai szempontból ez kifogásolható-e, vagy még belefér, hogy lenyúltak egy más által kiválasztott terméket, Szabina mindenesetre elzárkózott, és talán ezért sem találtak befektetőt me este.

Fotó: RTL Magyarország
Hozzám még senki nem jött, aki az én brandemet akarta másolni, hogy gyere Szabina, megmutatom a termékemet, ugyanaz mint a tied, fele ennyiért lehet kapni, kapsz belőle 15 százalékot. Jelenleg szerintem ez nem fair. Lehetetlen helyzetbe hozzátok a társaimat, amit én nem fogadok el."

Zsófia úgy érvelt, hogy Miskolcon nem feltétlenül tudják az emberek kifizetni a drága fővárosi márkát, de szeretnének egy ilyen hálózsákot az ottaniak is, ezért megkérték, ő pedig megvarrta.

Nem sértődöttségből szállok ki, hanem mert ezt nem találom korrektnek.

 - zárta le az üzletasszony.

6 éve van már a piacon Novák Ádám és Bárányos Réka a Naspolya Nassolda vegán cukrászdájukkal. A tervezőgrafikus pár 9 éve híve az egészségtudatos táplálkozás, ennek ellenére nem akartak lemondani az édes ízekről, a finom desszertekről, ezért találták ki saját márkájukat. 2019-ben 56 milliós árbevételt értek el, most a jövedelmező üzletükből egy brandet szeretnének, bekerülve üzletláncok polcaira.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

12 millió forintért cserébe 10 százalékos részesedést ajánlottak fel.

Értelmesen és hitelesen válaszoltak arra a kérdésre, hogy miért 120 millió értékűre árazták be a saját cégüket. Még István is megdicsérte őket, ami nagy szó! Bármennyire meggyőzőek is voltak, három Cápa pont azért nem tett ajánlatot, mivel annyira kerek, sőt gömbölyű a történetük, hogy egészen egyszerűen nem látják a saját szerepüket ebben a vállalkozásban.

Ez amúgy visszatérő motívum: sokszor pont azért nem fektetnek be a Cápák a műsorban szereplő vállalkozásokba, mert nem látják, miképp járulhatnának hozzá az amúgy már sikeres vállalkozáshoz.

Fotó: RTL Magyarország

Petya és Szabina figyelmét azonban felkeltette vegán sütigyártás, és hosszas alkudozás után végül az üzletasszony társult be hozzájuk: 25 százalékért fejébe adta meg a kért 12 millió forintot. Petya azért szállt ki, mert véleménye szerint Szabinára sokkal nagyobb szükségük van, mint rá, és nem volt szíve kifosztani őket. (Megtette ezt helyette Szabina - jegyezte meg András kedvesen)

Az adás leglehengerlőbb egyénisége minden kétséget kizáróan a 30 éves kisvárdai nő, Kun Renáta volt, aki 12 év értékesítői munkája után saját beauty márkát álmodott, melyhez 7 millió forintot kért. 

Fotó: RTL Magyarország

A probláma csupán az volt vele, hogy konkrét terméke nem volt, csupán csak egy álma, a tapasztalat és a nem mindennapi személyisége, és akármilyen jó valaki, a semmit nem lehet eladni. 

András így engedte útjára Renátát:A világon rengeteg olyan vállalkozás van, amiből pont te hiányzol. De csak veled nem társulnék.

Végül üres kézzel távozott.

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 25. szombat
Vilmos
25. hét
Június 25.
Vitiligo világnapja
Június 25.
Barlangok napja
Június 25.
Tengerész világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?