Jó hírt kaptak a magyar vállalkozók: olcsó pénzhez juthatnak

Jó hírt kaptak a magyar vállalkozók: olcsó pénzhez juthatnak

2018. február 22. 10:00

Garanciamegállapodást írt alá az Európai Befektetési Alap és az Erste Bank Hungary. A megállapodással 67 millió euró értékben juthatnak kedvező finanszírozási forráshoz innovatív magyar kis- és középvállalkozások.

Az Európai Befektetési Alap és az Erste Bank Hungary garanciamegállapodásával 67 millió euró értékben juthatnak kedvező finanszírozási forráshoz innovatív magyar kis- és középvállalkozások. Az első, csak Magyarországra szóló InnovFin keretmegállapodás nyomán az Erste Bank Hungary mintegy 350 innovatív kis- és középvállalatnak biztosíthat kedvezőbb feltételekkel hiteleket, illetve lízingmegállapodásokat. A garanciamegállapodás 2 évre szól.

Az InnovFin az Európai Beruházási Bank Csoport (az Európai Beruházási Bank és az Európai Beruházási Alap), valamint az Európai Bizottság közös, a Horizon 2020 kutatási keretprogramon belül indított programja, célja az innovatív cégek finanszírozása. A program része az Európai Beruházási Tervnek, amelyet Juncker-tervként is emlegetnek.

A terv támogatásait tartalmazó Európai Stratégiai Beruházási Alap, az EFSI két részre tagozódik, az egyik az európai jelentőségű infrastruktúra fejlesztések finanszírozására szolgál, a másik a kis- és középvállalkozásoknak szól. Ez utóbbinak is két része van. Az egyik a COSME (Competitiveness of Enterprises and Small and Medium-sized Enterprises), amely a versenyképes kis- és középvállalkozásokat támogatja. A második pedig az InnovFin, amely az innovatív társaságoknak szól a Horizon 2020 program részeként.

Az Európai Beruházási Terv

Az Európai Beruházási Terv feladata a beruházások előtt álló akadályok lebontása, a figyelemfelkeltés és a technikai segítség külfönféle beruházási projektek számára. A tervnek szintén célja annak biztosítása, hogy az új és meglévő finanszírozási forrásokat körültekintően használják fel.

Az Európai Stratégiai Beruházási Alap keretében eddig finanszírozásra jóváhagyott projektek és megállapodások a várakozások szerint több mint 264 milliárd euró beruházást generálnak az Európai Unió 28 tagállamában, ezáltal 589 ezer kis- és középvállalatot támogatnak.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Az InnovFin

Az InnovFin kkv-garanciakeret a Horizon 2020, az Európai Unió Kutatási és Innovációs Keretprogramja részeként létrehozott EU InnovFin Finance for Innovators elnevezésű, az innovációban élenjáró társaságok finanszírozására hivatott kezdeményezés keretében jött létre.

A kezdeményezés 25 ezer és 7,5 millió euró (körülbelül 7,7 millió és 2,3 milliárd forint) közti finanszírozáshoz nyújt garanciát és viszontgaranciát annak érdekében, hogy a legfeljebb 499 főt foglalkoztató innovatív kkv-k jobb feltételekkel juthassanak hitelhez.

A kezdeményezést az Európai Beruházási Alap kezeli, a finanszírozási lehetőségeket pedig pénzügyi közvetítők - bankok és egyén pénzintézetek -  biztosítják az EU tagállamokban és társult országokban. Ennek keretében az Európai Unió és az Európai Beruházási Alap garanciát nyújt a pénzügyi szolgáltatók számára a kezdeményezés keretében folyósított hitelfinanszírozáson esetlegesen elszenvedett veszteség egy részére.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Sok magyar nem is tud erről az egyszerű trükkről: milliókat bukhatnak, ha nem figyelnek oda

A vállalkozásunk sikere rengeteg dolgon múlhat, nem elég az ötlet, bizony kemény munkát kell fektetni a sikerbe.

Régi klasszikus tér vissza a magyar boltokba: sokak kedvence lesz ismét elérhető a polcokon

Tíz év után ismét megjelenhet Lakatos István Év Gyerekkönyve-díjas meseregénye, a Dobozváros!

Ez lenne a megoldás a magyarok borzasztó egészségi állapotára? Kevesen ismerik ezt a trükköt

A kutatók szerint az egyik ok, amiért az adakozás javíthatja a fizikai egészséget az az, hogy segít csökkenteni a stresszt és a feszültséget.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 13. szombat
Ipoly
32. hét
Augusztus 13.
A balkezesek világnapja
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?