0 °C Budapest

Ettől félnek a magyar dolgozók: pedig csak nyerhetnének vele

2015. december 7. 05:50

Ma már nem kérdés, hogy egy vállalkozás hatékony működésének elengedhetetlen feltétele a gördülékeny csoportmunka, amelyhez már számos szoftver nyújt segítséget. Azonban a választásnál könnyen mellényúlhatunk. Mutatjuk, mire érdemes figyelnie a kkv-knak.

Döntően befolyásolja a vállalkozások céljainak elérését a munkatársak közötti együttműködés minősége. Ezért a cég hatékonyságának és versenyképességének növelése érdekében nem szabad elfelejtenünk, hogy a csoportmunkát megfelelő eszközökkel támogassuk.

A csoportmunkában mindig egy közös cél érdekében működnek együtt a csapat tagjai és ahhoz, hogy a végeredmény sikeres legyen, az egymás közti gyors és pontos információ áramlása elengedhetetlen. Ezért nagyon fontos például, hogy a vállalkozás levelezőrendszere a cég igényeinek száz százalékig megfeleljen. De érdemes kipróbálnunk a felhőalapú szolgáltatások adta lehetőségeket is: a felhő a jogosultak számára bárhonnan elérhetővé teszi a szükséges dokumentumokat - ez pedig még könnyebbé teheti a csapat(ok) munkáját.

A levelezőrendszernél érdemes átgondolni:

 • Megfelelő számú e-mail címmel rendelkezik a vállalkozás?

 • Elegendő tárhelye van a vállalkozás jelenlegi levelezőrendszerének, vagy folyton archiválni kell az e-maileket?

 • A küldhető csatolmányok mérete korlátozott, vagy el tudunk küldeni minden mellékletet, amit szeretnénk?

 • A levelezőrendszer megfelelő eszközökkel támogatja a mindennapi értekezletek, feladatok megszervezését?

 • Képesek vagyunk akár több ezer embernek egyszerre hírlevelet/körlevelet küldeni, vagy ennek a száma is korlátozott?

 • A levelezőrendszer használata eléggé egyszerű és könnyen megtanulható?

A közelmúltban az ország egyik legrangosabb kulturális intézménye a Vígszínház is a levelezőrendszer fejlesztése mellett döntött. Eszenyi Enikő, a színház igazgatója maga is előszeretettel használ okos eszközöket és a mobil technológia nyújtotta szolgáltatásokat.

A nyári vakáció után a színházba visszatérő munkatársak először nem is vettek észre semmit a váltásból. A különbség csak akkor tudatosult bennük, amikor minden nehézség nélkül "repültek" az email üzeneteik, a gyakran vaskos, multimédiás állományokkal együtt a partnereknek

- tudta meg a Pénzcentrum Illyés Ákostól a színház műszaki vezetőjétől.

Felhőalapú szolgáltatások

Bár ahány féle vállalkozás van, annyi féle igény merülhet fel, a hatékonyan működő levelező rendszer mellett nem szabad elfelejtenünk a csoportmunkát kiválóan támogató egyéb cloud-szolgáltatásokat, azaz a felhőt sem. A vállalkozások a leggyakrabban a levelezést oldják meg ilyen módon, de egyre többen használják a felhőszolgáltatást a dokumentumok megosztására és az adatok biztonságos mentésére is.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 54 087 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az MKB Bank 54 721 forintos törlesztőt (THM 14,56%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A magyar kkv-k közel 60 százaléka gondolja úgy, hogy a felhő elengedhetetlen eszköz lesz ahhoz, hogy a vállalatuk növekedni tudjon - derül ki az Ipsos-Mori kutatásából.

Sok vállalkozás azonban még nem meri használni ezt a szolgáltatást, mert nem érzik elég biztonságban a felhőben tárolt dokumentumokat. Pedig a felhőalapú szolgáltatások egyik nagy előnye pont az adatbiztonságban rejlik. Ráadásul ez a szolgáltatás sokat segíthet abban, hogy a vállalkozás rugalmasabban oldja meg az informatikai feladatokat; mindez általában nagy összegű beruházás nélkül, havidíj ellenében is könnyen beszerezhető.

Miért érdemes egy vállalkozásnak felhőt használni?

 • Hatékonyabb dokumentumkezelés

 • Távoli elérés lehetősége

 • Felhasználóbarát működés

 • Adatbiztonság

 • Testreszabottság

 • Informatikai költségek csökkentése
A rendszer tárterület- és szerverigényét bármikor, külön beruházás nélkül tudjuk változtatni, ahogy a felhasználók számát is. A fejlesztéshez nem volt szükség egyszeri nagy beruházásra. Ehelyett egy havi díjat fizetünk, ami jól tervezhetővé teszi a költségeinket

- mondta el a szolgáltatásról, Tóth Tamás a Merkbau Kft. vezetője.

Az építési és generálkivitelezéssel foglalkozó vállalkozás komoly fejlődésen ment keresztül az elmúlt években; Magyarországon és külföldön is több képviselete jött létre. Így az sem meglepő, hogy a cégnek nagy szüksége volt hatékonyabb dokumentumkezelésre és azok távoli elérésére. Így ma már a felhőben tárolt információk a projektekben dolgozók számára bárhonnan és bármikor elérhetőek, ezért már nincsen szükség levelezgetésre, telefonálgatásra ahhoz, hogy a legaktuálisabb dokumentumokat a munkatársak bármikor elérhessék.

NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 29. vasárnap
Adél
4. hét
Január 29.
Balassagyarmat napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?