Ettől félnek a magyar dolgozók: pedig csak nyerhetnének vele

2015. december 7. 05:50

Ma már nem kérdés, hogy egy vállalkozás hatékony működésének elengedhetetlen feltétele a gördülékeny csoportmunka, amelyhez már számos szoftver nyújt segítséget. Azonban a választásnál könnyen mellényúlhatunk. Mutatjuk, mire érdemes figyelnie a kkv-knak.

Döntően befolyásolja a vállalkozások céljainak elérését a munkatársak közötti együttműködés minősége. Ezért a cég hatékonyságának és versenyképességének növelése érdekében nem szabad elfelejtenünk, hogy a csoportmunkát megfelelő eszközökkel támogassuk.

A csoportmunkában mindig egy közös cél érdekében működnek együtt a csapat tagjai és ahhoz, hogy a végeredmény sikeres legyen, az egymás közti gyors és pontos információ áramlása elengedhetetlen. Ezért nagyon fontos például, hogy a vállalkozás levelezőrendszere a cég igényeinek száz százalékig megfeleljen. De érdemes kipróbálnunk a felhőalapú szolgáltatások adta lehetőségeket is: a felhő a jogosultak számára bárhonnan elérhetővé teszi a szükséges dokumentumokat - ez pedig még könnyebbé teheti a csapat(ok) munkáját.

A levelezőrendszernél érdemes átgondolni:

  • Megfelelő számú e-mail címmel rendelkezik a vállalkozás?

  • Elegendő tárhelye van a vállalkozás jelenlegi levelezőrendszerének, vagy folyton archiválni kell az e-maileket?

  • A küldhető csatolmányok mérete korlátozott, vagy el tudunk küldeni minden mellékletet, amit szeretnénk?

  • A levelezőrendszer megfelelő eszközökkel támogatja a mindennapi értekezletek, feladatok megszervezését?

  • Képesek vagyunk akár több ezer embernek egyszerre hírlevelet/körlevelet küldeni, vagy ennek a száma is korlátozott?

  • A levelezőrendszer használata eléggé egyszerű és könnyen megtanulható?

A közelmúltban az ország egyik legrangosabb kulturális intézménye a Vígszínház is a levelezőrendszer fejlesztése mellett döntött. Eszenyi Enikő, a színház igazgatója maga is előszeretettel használ okos eszközöket és a mobil technológia nyújtotta szolgáltatásokat.

A nyári vakáció után a színházba visszatérő munkatársak először nem is vettek észre semmit a váltásból. A különbség csak akkor tudatosult bennük, amikor minden nehézség nélkül "repültek" az email üzeneteik, a gyakran vaskos, multimédiás állományokkal együtt a partnereknek

- tudta meg a Pénzcentrum Illyés Ákostól a színház műszaki vezetőjétől.

Felhőalapú szolgáltatások

Bár ahány féle vállalkozás van, annyi féle igény merülhet fel, a hatékonyan működő levelező rendszer mellett nem szabad elfelejtenünk a csoportmunkát kiválóan támogató egyéb cloud-szolgáltatásokat, azaz a felhőt sem. A vállalkozások a leggyakrabban a levelezést oldják meg ilyen módon, de egyre többen használják a felhőszolgáltatást a dokumentumok megosztására és az adatok biztonságos mentésére is.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A magyar kkv-k közel 60 százaléka gondolja úgy, hogy a felhő elengedhetetlen eszköz lesz ahhoz, hogy a vállalatuk növekedni tudjon - derül ki az Ipsos-Mori kutatásából.

Sok vállalkozás azonban még nem meri használni ezt a szolgáltatást, mert nem érzik elég biztonságban a felhőben tárolt dokumentumokat. Pedig a felhőalapú szolgáltatások egyik nagy előnye pont az adatbiztonságban rejlik. Ráadásul ez a szolgáltatás sokat segíthet abban, hogy a vállalkozás rugalmasabban oldja meg az informatikai feladatokat; mindez általában nagy összegű beruházás nélkül, havidíj ellenében is könnyen beszerezhető.

Miért érdemes egy vállalkozásnak felhőt használni?

  • Hatékonyabb dokumentumkezelés

  • Távoli elérés lehetősége

  • Felhasználóbarát működés

  • Adatbiztonság

  • Testreszabottság

  • Informatikai költségek csökkentése
A rendszer tárterület- és szerverigényét bármikor, külön beruházás nélkül tudjuk változtatni, ahogy a felhasználók számát is. A fejlesztéshez nem volt szükség egyszeri nagy beruházásra. Ehelyett egy havi díjat fizetünk, ami jól tervezhetővé teszi a költségeinket

- mondta el a szolgáltatásról, Tóth Tamás a Merkbau Kft. vezetője.

Az építési és generálkivitelezéssel foglalkozó vállalkozás komoly fejlődésen ment keresztül az elmúlt években; Magyarországon és külföldön is több képviselete jött létre. Így az sem meglepő, hogy a cégnek nagy szüksége volt hatékonyabb dokumentumkezelésre és azok távoli elérésére. Így ma már a felhőben tárolt információk a projektekben dolgozók számára bárhonnan és bármikor elérhetőek, ezért már nincsen szükség levelezgetésre, telefonálgatásra ahhoz, hogy a legaktuálisabb dokumentumokat a munkatársak bármikor elérhessék.

NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 27. szombat
Zita
17. hét
Április 27.
Morse nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem