7 °C Budapest

Egy csomó boltos máris lecseréli az online pénztárgépét

2015. április 17. 12:00

A tavalyi év fontos változást hozott a boltosok életében: le kellett cserélniük pénztárgépüket olyan online kasszára, amelyik az interneten keresztül be van kötve a Nemzeti Adó-és Vámhivatal (NAV) rendszerébe. Sokan már most arra kényszerülnek, hogy lecseréljék a tavaly vásárolt új kasszát. A pénztárgépcsere első fázisa lezártnak tekinthető,azonban úgy tűnik, hogy hamarosan újabb vállalkozásoknak kell lecserélniük kasszájukat az online rendszerre.

Elvileg már lezajlott a kasszacsere első üteme, azonban mostanra már a hibák is kiütköznek. A csere feszített tempója, a tavalyi év idegtépő szállítási csúszásai miatt sok kereskedő arra kényszerült, hogy nem eléggé átgondoltan rendeljen új kasszát. Ezekben a hónapokban - az egyik legnagyobb pénztárgép-szállító vállalat, az Alt-Cash Kft tapasztalatai szerint - a boltosok harmada már cseréli a tavaly vásárolt online pénztárgépét is: például azért, mert időközben rájött, hogy nem olyan kasszát szeretett volna, vagy az új online pénztárgépét túl gyakran kell szervizelni.

10 év munkáját kellett elvégezni egy év alatt

- mondta el a tavalyi kasszacserét értékelve egy pénteki sajtótájékoztatón Madarász Jenő, az Alt-Cash Kft. ügyvezető igazgatója.

A szakember utólag úgy látja, több tesztelésre lett volna szükség, de mindenképp szükséges volt a határidők kitolása.

Jöhet a következő fázis

70-76 ezer vállalkozó számíthat ara, hogy hamarosan át kell állnia az online pénztárgépekre

 - mondta el Madarász Jenő. A 7-8 legnagyobb magyar pénztárgép-forgalmazónál rendelkezésre áll ennyi készülék, akár 3 hónap alatt is lecserélhetik a kasszákat az érintett több tízezer cégnél.

Meg nem erősített értesülések szerint a szolgáltatások is bekerülhetnek a következő csere-körbe:

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

  • fodrászok, kozmetikusok,
  • autószerelők,
  • pénzváltók,
  • taxisok,
  • de akár orvosok, állatorvosok is

számíthatnak arra, hogy olyan kasszára kell váltaniuk, amelyik be lesz kötve a NAV rendszerébe.

A cégvezető azt javasolja a vállalkozásoknak, ne feltétlenül a méret alapján döntsenek az új pénztárgépről: fontos szempont lehet például a kasszafiók mérete, a szalag kicserélésének gyorsasága, vagy a váltópénz gyors kezelése.

NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 31. kedd
Marcella
5. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?