2 °C Budapest

Nem fizetnek az ügyvédnek a devizaperben vesztes bankok

2014. szeptember 11. 09:31

A Quaestor Jelzáloghitel Zrt. felszámolását kezdeményezte egy devizahiteles-ügyvéd, miután a pénzintézet jogerős bírósági határozat ellenére sem fizette ki ügyfele jogi képviselőjének a megítélt munkadíjat. Az ügyvéd lépésére a Quaestor azonnal fizetett. Némethi Gábornak további három bank tartozik, velük szemben végrehajtási eljárást indít - írja a Magyar Nemzet.

Több pénzintézet jogerős ítélet ellenére sem hajlandó kifizetni az adósa jogi képviselőjének megítélt ügyvédi munkadíjat. A bankok többnyire arra hivatkoznak, hogy hiába nyerte meg a devizahitelpert az adós, a tartozás nem szűnt meg, így az ügyvédi munkadíjat beszámítják a fennmaradó követelésbe. Csakhogy a jogerős ítélet kimondja, köteles fizetni a bank, ráadásul mivel a szerződés érvénytelen, nincs is végrehajtható követelés, ebbe semmiképp nem számolható bele az ügyvédi munkadíj.

Mivel a Quaestor Jelzáloghitel Zrt. nem fizetett neki, Némethi Gábor kezdeményezte a pénzintézet felszámolását. Az erről szóló bírósági iratot meg is küldte a banknak, amely néhány nap múlva levélben reagált. Az ügyvéd lépése hatékonynak bizonyult, a Quaestor ugyanis azonnal fizetett, s a munkadíj átutalásáról szóló bizonylatot is megküldte. Némethi közölte, további bankok tartoznak neki. Az OTP Faktoring például egymillió forinttal, de az MKB Bank, illetve a Korona Kredit Zrt. sem egyenlítette ki tartozását, pedig már fél éve lejárt a fizetési határidő. Az ügyvéd nyomatékosította, esetükben fizetési felszólítást küldött, és ha ez nem vezet eredményre, akkor végrehajtási eljárást kezdeményez.

 

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem