Nem fizetnek az ügyvédnek a devizaperben vesztes bankok

Nem fizetnek az ügyvédnek a devizaperben vesztes bankok

2014. szeptember 11. 09:31

A Quaestor Jelzáloghitel Zrt. felszámolását kezdeményezte egy devizahiteles-ügyvéd, miután a pénzintézet jogerős bírósági határozat ellenére sem fizette ki ügyfele jogi képviselőjének a megítélt munkadíjat. Az ügyvéd lépésére a Quaestor azonnal fizetett. Némethi Gábornak további három bank tartozik, velük szemben végrehajtási eljárást indít - írja a Magyar Nemzet.

Több pénzintézet jogerős ítélet ellenére sem hajlandó kifizetni az adósa jogi képviselőjének megítélt ügyvédi munkadíjat. A bankok többnyire arra hivatkoznak, hogy hiába nyerte meg a devizahitelpert az adós, a tartozás nem szűnt meg, így az ügyvédi munkadíjat beszámítják a fennmaradó követelésbe. Csakhogy a jogerős ítélet kimondja, köteles fizetni a bank, ráadásul mivel a szerződés érvénytelen, nincs is végrehajtható követelés, ebbe semmiképp nem számolható bele az ügyvédi munkadíj.

Mivel a Quaestor Jelzáloghitel Zrt. nem fizetett neki, Némethi Gábor kezdeményezte a pénzintézet felszámolását. Az erről szóló bírósági iratot meg is küldte a banknak, amely néhány nap múlva levélben reagált. Az ügyvéd lépése hatékonynak bizonyult, a Quaestor ugyanis azonnal fizetett, s a munkadíj átutalásáról szóló bizonylatot is megküldte. Némethi közölte, további bankok tartoznak neki. Az OTP Faktoring például egymillió forinttal, de az MKB Bank, illetve a Korona Kredit Zrt. sem egyenlítette ki tartozását, pedig már fél éve lejárt a fizetési határidő. Az ügyvéd nyomatékosította, esetükben fizetési felszólítást küldött, és ha ez nem vezet eredményre, akkor végrehajtási eljárást kezdeményez.

 

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 10. hétfő
Ármin, Pálma
19. hét
Május 10.
Mentők napja
Május 10.
Baromfi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 10. 16:16