Címke: otp faktoring (20 cikk)

Portfolio | 2018. december 21. 09:05

Több mint 10 ezer OTP dolgozó kap extra jutalmat az év végén

Minden korábbi csúcsot megdöntött az OTP 2018-ban, Csányi Sándor értékelése szerint a bankcsoport új szintre lépett, és ezt együtt ünnepli meg a társaság a dolgozóival - olvasható ki a Portfolio szerkesztőségének birtokába került belső tájékoztató levélből. Ezért az a döntés született a banknál, hogy még a karácsonyi szünet előtt minden OTP-s dolgozó egyhavi rendkívüli jutalmat kap.

Világgazdaság | 2013. május 3. 09:34

Csányi: több száz milliárd forintnyi hitelt helyezne ki az OTP

A gazdaság élénkítését is szem előtt tartó jegybanki politika kialakítása kezd kirajzolódni Magyarországon, ezt pedig hasznosnak tartja Csányi Sándor. A Világgazdaságnak adott interjújában a bankvezér elmondta, hogy az OTP-nél sem likviditási, sem tőke szempontjából nincs akadálya annak, hogy növeljék a hitelek mennyiségét, csupán a hitelt felvenni szándékozó ügyfelek száma és a hitelképességük szabhat gátat a bank hitelezési aktivitásának.

Pénzcentrum | 2012. szeptember 23. 12:00

Ezt végre szerették a devizahitelesek

Újabb állomásához érkezett a devizahitelesek "mentőakció-sorozata": szeptember 15-én lezárult a késedelmes jelzáloghitelek forintosításának és részleges elengedésének időszaka. A bankok azonban szűkszavúak e program eredményeit illetően, ami nem lehet véletlen: kevesen éltek a vissza nem térő lehetőséggel.

MTI | 2012. január 26. 10:32

144 ezer családnak kell tartania a kilakoltatástól

A PSZÁF adatai szerint tavaly október végén már 144 382 lakossági jelzáloghitelesnek - az 1 246 828 adós 11,58 százalékának.- volt 90 napon túl késedelmes hiteltartozása, összesen 983,2 milliárd forint. A Nemzeti Eszközkezelő Zrt. (NET) kék számát eddig mintegy háromezren hívták. A bankok már megkezdték az érintett hiteladósok értesítését arról, hogy ingatlanuk kényszerértékesítésére kerülhet sor.

Pénzcentrum | 2010. augusztus 30. 05:20

Bankok feketelistája: kétes ügyleteket is gond nélkül pénzeltek

Elkészült azoknak a bankoknak a listája, amelyek a pénzügyi válság alatt sem változtattak hitelezési, illetve válságkezelési magatartásukon, nem felelnek meg a Banki Etikai Kódex követelményeinek, attól jelentősen eltérnek. Eszerint a Raiffeisen Bank a Butár Kft-vel, az Aegon, az AXA, a Cetelem, Provident, az Athlon és a Ká-Pé Hitel Zrt. került a feketelistára. Az összeállítást a Banki és Végrehajtási Károsultak Információs Irodája készítette.

Pénzcentrum/MTI | 2010. június 21. 12:32

OTP-hitel + árvíz: ki kapja a biztosítási pénzt?

Az OTP Bank Nyrt. és az OTP Faktoring Zrt. a májusi ítéletidőben, valamint az árvízben károsult jelzáloggal terhelt ingatlanok esetében egyedi elbírálást alkalmaz.

Pénzcentrum | 2010. január 18. 11:02

Kinek is tartozik egy OTP-adós? - blog

Egyik olvasónk csak nagy nehézségek árán tudott kikecmeregni egy C-hitelnek indult adósságból. Az ügyfél előbb az OTP Banknak, majd felmondás után az OTP Faktoring Követeléskezelő Zrt-nek tartozott, de az adósságát végül az AVS Informatikai Kft-nek fizette ki. Aztán jött egy bírósági felszólítás...

Pénzcentrum | 2009. március 26. 08:45

Problémás hitelek, kozmetikázott banki statisztikák!

A nemfizető adósokkal foglalkozó banki részlegek tevékenységét szinte minden pénzintézet üzleti titoknak minősíti. A válság miatt megnövekedett a problémás hitelek száma és állománya, ezért jelentős változások mennek végbe a követeléskezelési területen. A problémás hitelek aránya 2008-ban 2,2 százalékponttal 10,05 %-ra nőtt, idén a banki portfólió javítására irányuló intézkedések ellenére is további emelkedés várható.

Pénzcentrum | 2008. június 19. 10:00

Aktívan pályáznak az agrárcégek

A mezőgazdasági vállalkozásokat célzó uniós pályázatok közül a legnépszerűbbnek a kertészeti és növénytermesztési kiírások bizonyultak. A bankok tapasztalatai ezzel ellentétben azt mutatják, hogy a hét elején lezárult, a mezőgazdasági termékek értéknövelését támogató pályázatokra jelentkeztek a legtöbben.

Pénzcentrum | 2008. február 29. 05:40

Banki top-ügyfél akarsz lenni? Nem kell mást tenni, mint...

Egy vállalkozás ma már nem is létezhet bankszámla nélkül, éppen ezért kiemelten fontos, hogy jól döntsünk arról, hol és milyen számlát nyitunk. Egyre több bank fordul a kkv-szektor felé, s újdonságként üdvözölhető az is, hogy igyekszenek testreszabott megoldásokat kialakítani. Nézzük, mit kaphatunk a bankban, ha kkv-ügyfélként érkezünk, s közben annak is utánajárunk, ki lehet egy hitelintézet top-ügyfele!

Pénzcentrum | 2008. február 5. 12:00

Ennek a csomagnak örülni fogsz, ha pénzhez akarsz jutni!

Megkezdődött a 2008. év februárja, s ezzel a pályázati kiírások száma is egyre gyarapodik. Jelen cikkünkben annak járunk utána, hogyan segíthetnek a bankok a vállalkozásoknak a pályázati pénzhez jutásban. Nézzük, milyen csomagokkal állnak a hitelintézetek a pályázni vágyók rendelkezésére!

Pénzcentrum | 2007. november 15. 08:02

Az év bankja 2007: kire esett a választás?

Kiegyenlített mezőnyben zajlott az idei MasterCard - Az év bankja választás. A szakmai zsűri döntése alapján 2007-ben a CIB Bank nyerte el Az év bankja címet. Az ugyancsak sok szavazatot kapott MKB Bank második lett, megelőzve Magyarország legnagyobb lakossági bankját, az OTP-t. A közönségszavazatok alapján a "legszimpatikusabb" pénzintézet a Raiffeisen Bank.

Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem