35 °C Budapest

Jön az elektronikus ügyintézés az uniós pályázatoknál

MTI
2013. július 5. 16:02

A papírmentes pályázati rendszer kialakításának legújabb állomásaként 2013 júliusától az uniós támogatásról kötött szerződések egy részét elektronikusan, és ezáltal gyorsabban kapják meg a pályázók - közölte a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) pénteken.

Korábban az úgynevezett Támogatói Okiratot a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség képviseletében eljáró közreműködő szervezet több napos átfutási idővel postán küldte ki a kedvezményezettnek. Mostantól ez az immár elektronikus aláírással ellátott dokumentum is az ügynökség honlapjáról nyíló pályázati e-ügyintézés felületen lesz, és már az okirat aláírásának pillanatában hozzáférhető.

A közlemény szerint az európai uniós források felhasználásának eljárásrendi változásai és az ezeket megalapozó informatikai fejlesztések az elmúlt időszakban jelentősen csökkentették a pályázók és a támogatási intézményrendszer bürokratikus terheit, és gyorsították a támogatások kifizetését. Megvalósult egyebek közt a pályázó és a pályáztató közötti percre kész információáramlás az interneten keresztül, ezzel több ezer levél nyomtatásának, iktatásának, postázásának anyagi és adminisztrációs terhe válik megtakaríthatóvá.

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. július 28. szerda
Szabolcs
30. hét
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. július 28. 06:50