20 °C Budapest

Indul az új Széchenyi-terv: a kisvállalkozások járnak jól

2011. január 10. 08:32

A hónap közepén jelenti be a kormány az új Széchenyi-terv indulását: a pályázatok legnagyobb kedvezményezettjei a kis- és középvállalkozások lesznek - írja a Magyar Hírlap.

Az új Széchenyi-tervtől a kormány elsősorban a foglalkoztatás bővítését várja. A Mapi Magyar Fejlesztési Iroda Zrt. szerint a jövőben a pályázati forrásoknak körülbelül a felét kizárólag kis- és középvállalkozások érhetik majd el. A kkv-k minden kiírásban előnyt élveznek, és pluszpontszámmal, magasabb elérhető támogatásokkal ösztönzik fejlesztésre őket.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium tervei szerint olcsó, gyors és hatékony pályázati rendszer jön létre egyszerű eljárási renddel, kevesebb adminisztrációval, gyorsabb elbírálási és kifizetési határidőkkel. A Széchenyi-terv újdonsága a kombinált konstrukciók megjelenése, amelyekben egyaránt jelen van a vissza nem térítendő támogatás és a garanciával felvett hitel. 

 

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 19. csütörtök
Ivó, Milán
20. hét
Május 19.
Forrásvizek napja
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?