24 °C Budapest

Ingyenes számlavezetéssel csábítják a bankok a kkv-ket

2010. december 29. 09:17

Új mikrovállalkozói ügyfeleket próbálnak a hazai pénzintézetek magukhoz csábítani, az egyre kedvezőbb feltételekkel rendelkező számlavezetési csomagok segítségével. Szinte már minden nagyobb banknál elérhetőek a kifejezetten az induló cégekre kifejlesztett pár száz forintos havidíjú konstrukciók, valamint megjelentek a teljesen ingyenes változatok is - írja a Világgazdaság.

A bankok számára több jelentős ok is közrejátszik a kedvezményes tarifákkal kínált konstrukciók alkalmazásában. Egyrészt, sok kicsi sokra megy alapon mindenképp megéri nekik kiszolgálni ezt a réteget is, hiszen hazánkban nagyjából 800 ezerre tehető az ebbe a kategóriába sorolható vállalkozások száma, így hosszú távon még a legolcsóbb számlacsomaggal is jelentős díjbevételre tehetnek szert a szolgáltatók. Másrészt pedig, szerencsés esetben az induló cégek idővel kinövik az alapkategóriás csomagokat, és finanszírozásuk is szükségessé válik.

Ingyenes, havi számlavezetési díj nélküli konstrukcióval jelenleg csak az FHB szolgál a piacon (úgy, hogy ez a csomagdíjat is magában foglalja), viszont a bank természetesen bizonyos feltételekhez köti az ingyenes lehetőség igénybevételét. A Start névre hallgató konstrukcióban a nulla forintos számlavezetési díj csak abban az esetben érvényes, ha a nyitástól számítva félévente legalább egymillió forintos terheléses forgalom jelenik meg a bankszámlán.

 


A legnagyobb hazai pénzintézetnél, az OTP-nél is lehetséges akciós jelleggel az alapdíjmentes számlavezetés. Amennyiben a céges ügyfél a banknál az év végéig számlacsomagot nyit, akkor számlavezetési díját hat hónapon keresztül nem számítják fel.

Akciós ajánlatokkal, a fent említett példákon kívül még számos pénzintézetnél találkozhatunk a piacon. Többnyire jellemző a kezdő vállalkozásoknak szánt számlacsomagokra, hogy egy sor ingyenes szolgáltatást beépítenek a termékbe, és több helyen - például a K&H Start vagy a CIB Bázis csomagjánál - előfordul az első évben a kártyadíj elengedése is.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az induló vállalkozásokra kifejlesztett konstrukciók mellett egyéb újdonságokkal is próbálkoznak a pénzintézetek. A Raiffeisen Átalánydíjas Számlacsomagoknak például az a lényege, hogy a szerződő fél a kiválasztott változat fix, havi átalánydíját fizeti mindaddig, amíg át nem lépi az adott csomaghoz tartozó kimenő forgalmi limitet.

 

Csendes gyilkostól rettegnek a magyarok: van ok a félelemre, a génjeinkben lapulhat a kór

A szorongás nem alaptalan, hiszen Magyarország évek óta rosszul szerepel a rákkal kapcsolatos halálozási listákon.

Elképesztő, mire szórják a magyarok a pénzt: úgy vesszük ezeket, mint a cukrot

Akár esküvő, akár születésnap, a magyarok imádnak ajándékozni. Ajándékot pedig egyre többen online vásárolnának.

Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. július 2. szombat
Ottó
26. hét
Július 2.
UFO Világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?