35 °C Budapest

Ingyenes számlavezetéssel csábítják a bankok a kkv-ket

2010. december 29. 09:17

Új mikrovállalkozói ügyfeleket próbálnak a hazai pénzintézetek magukhoz csábítani, az egyre kedvezőbb feltételekkel rendelkező számlavezetési csomagok segítségével. Szinte már minden nagyobb banknál elérhetőek a kifejezetten az induló cégekre kifejlesztett pár száz forintos havidíjú konstrukciók, valamint megjelentek a teljesen ingyenes változatok is - írja a Világgazdaság.

A bankok számára több jelentős ok is közrejátszik a kedvezményes tarifákkal kínált konstrukciók alkalmazásában. Egyrészt, sok kicsi sokra megy alapon mindenképp megéri nekik kiszolgálni ezt a réteget is, hiszen hazánkban nagyjából 800 ezerre tehető az ebbe a kategóriába sorolható vállalkozások száma, így hosszú távon még a legolcsóbb számlacsomaggal is jelentős díjbevételre tehetnek szert a szolgáltatók. Másrészt pedig, szerencsés esetben az induló cégek idővel kinövik az alapkategóriás csomagokat, és finanszírozásuk is szükségessé válik.

Ingyenes, havi számlavezetési díj nélküli konstrukcióval jelenleg csak az FHB szolgál a piacon (úgy, hogy ez a csomagdíjat is magában foglalja), viszont a bank természetesen bizonyos feltételekhez köti az ingyenes lehetőség igénybevételét. A Start névre hallgató konstrukcióban a nulla forintos számlavezetési díj csak abban az esetben érvényes, ha a nyitástól számítva félévente legalább egymillió forintos terheléses forgalom jelenik meg a bankszámlán.

 


A legnagyobb hazai pénzintézetnél, az OTP-nél is lehetséges akciós jelleggel az alapdíjmentes számlavezetés. Amennyiben a céges ügyfél a banknál az év végéig számlacsomagot nyit, akkor számlavezetési díját hat hónapon keresztül nem számítják fel.

Akciós ajánlatokkal, a fent említett példákon kívül még számos pénzintézetnél találkozhatunk a piacon. Többnyire jellemző a kezdő vállalkozásoknak szánt számlacsomagokra, hogy egy sor ingyenes szolgáltatást beépítenek a termékbe, és több helyen - például a K&H Start vagy a CIB Bázis csomagjánál - előfordul az első évben a kártyadíj elengedése is.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Az induló vállalkozásokra kifejlesztett konstrukciók mellett egyéb újdonságokkal is próbálkoznak a pénzintézetek. A Raiffeisen Átalánydíjas Számlacsomagoknak például az a lényege, hogy a szerződő fél a kiválasztott változat fix, havi átalánydíját fizeti mindaddig, amíg át nem lépi az adott csomaghoz tartozó kimenő forgalmi limitet.

 

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 23. szerda
Zoltán
25. hét
Június 23.
Szentivánéj
Június 23.
Olimpiai világnap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. június 23. 13:00