17 °C Budapest

Kis- és középvállalkozásokat céloz meg a SLIC-kampány

2010. február 17. 08:32

Az Európai Unió Munkafelügyeleti Vezetők Bizottsága (Senior Labour Inspectors Committee, SLIC), az Európai Bizottság támogatásával ellenőrzési és tájékoztató kampányt szervez, amelynek célja a munkahelyen használt veszélyes anyagokkal kapcsolatos munkakörülmények javítása. A kampányban az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőség is részt vesz.

A kampány alapja az az elgondolás, hogy a munkahelyi egészség és biztonság alapvetően fontos helyet foglal el az EU politikájában, mivel biztosítja a védelem minimális szintjét a munkavállalók számára, ugyanakkor hozzájárul a szabad és tisztességes versenyhez a belső piacon. A SLIC e kezdeményezése révén igyekszik elősegíteni a 2007-2012 évekre meghatározott közösségi munkavédelmi stratégiában kitűzött célok megvalósítását.

Az idén januártól jövő márciusig tartó EB támogatását élvező kampány, a következő ágazatokra terjed ki: fafeldolgozás és bútorgyártás, járműkarbantartás, tisztítás (beleértve a száraz vegytisztítást és az ipari tisztítást), sütőüzemek. A kampány célközönsége a munkáltatók, munkavállalók és a munkavállalók képviselői mikro-, kis- és középméretű vállalkozásokban, elsősorban a max. 50 főt foglalkoztató cégeknél.

A kampány egy tájékoztató szakasszal kezdődik, amelynek tárgya a munkahelyen használt veszélyes anyagokkal kapcsolatos kockázatok. Ebbe be kell vonni a szociális partnereket, a médiumokat, a kampány kedvezményezetteit és minden olyan szakembert, aki bármely módon érintett a szóban forgó területen.

Munkahelyi ellenőrzésekre a terv szerint a második szakaszban kerül sor, mégpedig kettős céllal: ösztönözni a munkakörülmények javítására, és figyelemmel kísérni a munkahelyi megelőzés előírásainak alkalmazását, követve ezzel a 89/391/EGK irányelv szellemét.

Az említett projekt megvalósítására egész Európában, az alábbi feladatokat és termékeket határozták meg:

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

- ellenőrzési kampány közös útmutatók felhasználásával, amelyek meghatározzák a munkahelyeken használt vegyi anyagokhoz kapcsolódó kockázatok megelőzési stratégiáját,
- a munkavédelmi felügyelők képzése nemzeti szinten, de európai szinten közös oktatási anyagok és módszerek alapján,
- kiadványok (brosúrák és plakátok) a megcélzott ágazatoknak,
- tájékoztató kampány az Internet alkalmazásával, külön honlappal, valamint a média bevonásával,
- kampányértékelés, beleértve egy záró rendezvényt,
- nemzeti kezdeményezések beépítése a projektbe, különös tekintettel a szociális partnerek részvételére.

A kiadványok az unió mind a 22 hivatalos nyelvén készülnek, a szórólap utolsó oldalán az egyes tagállamok beírhatják saját nemzeti adataikat. A kampányban résztvevő OMMF mindkét szakaszban (ellenőrzés és tájékoztatás) részt vesz, a kiválasztott ágazat a fafeldolgozás és bútorgyártás.

Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 28. szombat
Emil, Csanád
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?