Félmilliárddal szúrja ki a kkv-k szemét az "Isten munkáját végző" bankvezér

2009. november 18. 16:30

A csillagászati bónuszok és a válságot meghazudtoló profitok miatt nap mint nap keményen támadott Goldman Sachs vezetői most példátlan lépésre szánták el magukat: 500 millió dollárral járul hozzá a táraság az amerikai kkv-k finanszírozásához. Összehasonlításképpen: a bank idei profitja valószínűleg 10 milliárd fölött lesz.

Az első három negyedévben 17 milliárd dollárt tett félre a bank az alkalmazottak javadalmazása céljából, miközben visszafizette az államtól kapott 10 milliárd dolláros kölcsönt. A most lekötött 500 milliós hitelcsomagból 300 millió a kkv-k tőkeképzését, 200 millió pedig a vállalkozók oktatását segíti elő a Reuters szerint.

A kezdeményezést koordináló tanácsadó testületbe nem kisebb személyiségek kerülnek be, mint Lloyd Blanfein vezérigazgató, Warren Buffett óriásbefektető és Miachel Porter, a Harvard Business School oktatója.

Az elmúlt hónapokban kicsapták a biztosítékot a közvélemény szemében a Goldman csillagászati bónuszai és meglehetősen jó eredményessége, és erre csak rátett egy lapáttal Blankfein pár héttel ezelőtti nyilatkozata, miszerint ő "Isten munkáját" végzi. Az elmúlt napokban százak tüntettek a Goldman "cinikussága" ellen.

Nem a kkv-k megsegítése az egyetlen, amiben cselekvésre szánta el magát a bankóriás: a múlt hónapban egy 200 millió dolláros támogatást jelentett be a jótékonysági munkát végző Goldman Sachs Alapítvány részére.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1,5 millió forintot igényelnél, 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 929 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 958 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

NEKED AJÁNLJUK
Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 6. szerda
Miklós
49. hét
December 6.
Mikulás
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm