13 °C Budapest

Félmilliárddal szúrja ki a kkv-k szemét az "Isten munkáját végző" bankvezér

2009. november 18. 16:30

A csillagászati bónuszok és a válságot meghazudtoló profitok miatt nap mint nap keményen támadott Goldman Sachs vezetői most példátlan lépésre szánták el magukat: 500 millió dollárral járul hozzá a táraság az amerikai kkv-k finanszírozásához. Összehasonlításképpen: a bank idei profitja valószínűleg 10 milliárd fölött lesz.

Az első három negyedévben 17 milliárd dollárt tett félre a bank az alkalmazottak javadalmazása céljából, miközben visszafizette az államtól kapott 10 milliárd dolláros kölcsönt. A most lekötött 500 milliós hitelcsomagból 300 millió a kkv-k tőkeképzését, 200 millió pedig a vállalkozók oktatását segíti elő a Reuters szerint.

A kezdeményezést koordináló tanácsadó testületbe nem kisebb személyiségek kerülnek be, mint Lloyd Blanfein vezérigazgató, Warren Buffett óriásbefektető és Miachel Porter, a Harvard Business School oktatója.

Az elmúlt hónapokban kicsapták a biztosítékot a közvélemény szemében a Goldman csillagászati bónuszai és meglehetősen jó eredményessége, és erre csak rátett egy lapáttal Blankfein pár héttel ezelőtti nyilatkozata, miszerint ő "Isten munkáját" végzi. Az elmúlt napokban százak tüntettek a Goldman "cinikussága" ellen.

Nem a kkv-k megsegítése az egyetlen, amiben cselekvésre szánta el magát a bankóriás: a múlt hónapban egy 200 millió dolláros támogatást jelentett be a jótékonysági munkát végző Goldman Sachs Alapítvány részére.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

NEKED AJÁNLJUK
Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Megvan a válasz a brutális piadrágulásra? Ez az ital lehet a magyarok új kedvence

Az üzletek beszámolói alapján a kereslet elmarad még a járvány előtti időszaktól, azonban a melegnek hála lényegesen több alkoholos ital fogyott, mint az előző évben.

NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 25. vasárnap
Eufrozina, Kende
38. hét
Szeptember 25.
A siketek világnapja
Szeptember 25.
Tengerészeti világnap
Szeptember 25.
A fehér kendő napja
Szeptember 25.
A szív világnapja
Szeptember 25.
A Szentírás vasárnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. szeptember 25. 16:07