11 °C Budapest

Megőrzik a juttatásokat a kkv-k

2009. november 4. 09:17

Továbbra is kedvelt ösztönzési formák maradnak a cégek körében a különböző cafeteria utalványok, az elmúlt időszak visszaesését várhatóan nem fogja követni a piac további zsugorodása - derül ki a Gfk felméréséből.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

2009 második és harmadik negyedévében közel hasonló arányú kis- és középvállalkozás (kkv) nyilatkozott úgy, hogy alkalmaznak valamilyen béren kívüli jutatási formát. A 700 megkérdezett kkv-nak kb. a kétharmada mondta azt, hogy jelenleg is nyújt, és a jövőben is élni kíván ezzel a lehetőséggel.

A kkv szektoron belül inkább a nagyobb méretű vállalatoknál magasabb ez az arány, ők 75%-ban adnak a dolgozóiknak valamilyen béren kívüli juttatást, a kisebb cégek pedig csak 63%-ban élnek a kedvezőbb adózású elemek nyújtotta lehetőséggel.

A legnépszerűbb juttatási elem továbbra is az étkezési hozzájárulás, a mikro-, kis- és a középvállalkozások csoportjainál külön-külön is ez a legkedveltebb cafeteria elem, ugyanakkor ebben a juttatási formában volt tapasztalható a legnagyobb (5 százalékpontos) visszaesés is az elmúlt időszakban.


A felmérésből kiderül, hogy az alkalmazottak és a cégek alkujából a legkevésbé az egészségpénztári befizetések kerülnek ki győztesként. Az ilyen típusú juttatási formánál valamivel gyakoribb az üdülési csekk biztosítása, és lényegesen szélesebb körben alkalmazott a közlekedési költségtérítés.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 28. csütörtök
Simon, Szimonetta
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 27. 20:59