7 °C Budapest

Megőrzik a juttatásokat a kkv-k

2009. november 4. 09:17

Továbbra is kedvelt ösztönzési formák maradnak a cégek körében a különböző cafeteria utalványok, az elmúlt időszak visszaesését várhatóan nem fogja követni a piac további zsugorodása - derül ki a Gfk felméréséből.

2009 második és harmadik negyedévében közel hasonló arányú kis- és középvállalkozás (kkv) nyilatkozott úgy, hogy alkalmaznak valamilyen béren kívüli jutatási formát. A 700 megkérdezett kkv-nak kb. a kétharmada mondta azt, hogy jelenleg is nyújt, és a jövőben is élni kíván ezzel a lehetőséggel.

A kkv szektoron belül inkább a nagyobb méretű vállalatoknál magasabb ez az arány, ők 75%-ban adnak a dolgozóiknak valamilyen béren kívüli juttatást, a kisebb cégek pedig csak 63%-ban élnek a kedvezőbb adózású elemek nyújtotta lehetőséggel.

A legnépszerűbb juttatási elem továbbra is az étkezési hozzájárulás, a mikro-, kis- és a középvállalkozások csoportjainál külön-külön is ez a legkedveltebb cafeteria elem, ugyanakkor ebben a juttatási formában volt tapasztalható a legnagyobb (5 százalékpontos) visszaesés is az elmúlt időszakban.


A felmérésből kiderül, hogy az alkalmazottak és a cégek alkujából a legkevésbé az egészségpénztári befizetések kerülnek ki győztesként. Az ilyen típusú juttatási formánál valamivel gyakoribb az üdülési csekk biztosítása, és lényegesen szélesebb körben alkalmazott a közlekedési költségtérítés.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 5. hétfő
Vilma
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?