SPAR: MI nem megyünk csődbe!

2009. szeptember 2. 15:05

Sikeresnek értékeli működését a SPAR Magyarország. Az üzletlánc mai sajtótájékoztatóján elhangzott: a Plus boltok beolvasztását egyértelműen kedvelik a vevők. Ráadásul megújul a közkedvelt SuperShop program is: a SPAR és INTERSPAR üzletekkel együtt a több mint másfél millió kártyabirtokos már országosan több mint 650 elfogadóhelyen veheti igénybe a kedvezményeket.

Dübörög a SPAR: a csoport 346 SPAR szupermarketet, 30 INTERSPAR hipermarketet és 20 Kaiser's áruházat működtet Magyarországon. A sikereket az is bizonyítja, hogy a Spar Magyarország Kereskedelmi Kft. a kelet-közép európai vállalatok hamarosan megjelenő TOP 500-as sikerlistáján a 102. helyen szerepel.

Az elmúlt napokban nagy port kavart, hogy fizetésképtelenség miatt augusztus közepén csődvédelmet kért a romániai Spar üzletlánc. A román Spar már az év eleje óta súlyos anyagi nehézségekkel küzd, nem fizette ki beszállítóit, hatalmasra duzzasztva ezzel kintlévőségeit.

Feiner Péter, a Spar Magyarország ügyvezető igazgatója a Pénzcentrum kérdésére elmondta: a román menedzsmenttel való személyes ismeretség miatt is nagyon sajnálja, ami az ottani SPAR-hálózattal történt. Ugyanakkor a magyar láncot ez nem érinti, hiszen -amint az ügyvezető igazgató kiemelte-, hogy a világ 34 országában egymástól független SPAR-láncok működnek, egyfajta franchise-rendszerként, a közös névhasználaton kívül szinte nincs is más kapcsolat.


Feiner Péter (Fotó: SPAR)

Ismeretes, a társaság 2008-ban vette át a Magyarországon működő Plus hálózat 174 üzletét. 2009 januárjában kezdődött el a Plus üzletek több ütemben történő átalakítása Spar szupermarketekké. Augusztus végére teljesen eltűnt Magyarországon az élelmiszer-kiskereskedelemből a Plus márkanév, miután Plus hálózatát megvásárló Spar Magyarország Kft. az utolsó üzlet átalakításával is végzett.

Az ügyvezető igazgató szerint sikeresek a Plus boltokból átalakított SPAR üzletek, a vásárlók kedvelik őket - igaz ezt adatokkal nem tudta alátámasztani. Elismerte, néhány helyen előfordul, hogy fizikailag túl közel vannak egymáshoz az üzletek, de ennek a helyzetnek a megoldása egyelőre még kérdéses.

A sajtótájékoztatón elhangzott: megújul a közkedvelt SuperShop-program. Holnaptól az ország valamennyi SPAR és INTERSPAR áruházában bevezetik a SuperShop-programot. Jelenleg a SPAR Csoport 346 SPAR szupermarketet, 30 INTERSPAR hipermarketet és 20 Kaiser's áruházat működtet Magyarországon, így összesen 396 egységben válik elérhetővé az ország egyik legnagyobb törzsvásárlói programja.

A SuperShop-kártya továbbra is úgy működik, hogy minden vásárláskor 100 Ft-onként 1 pont kerül jóváírásra a kártyán. Minden jóváírt pont 1 forintot ér. Egyes termékek vásárlása után extra pontokat kap a vásárló, így még többet spórolhat.

Ugyanakkor az eddiginél még könnyebb lesz a kártyaigénylés és használat: a kártyaigénylés még kedvezőbb az új belépők számára, ugyanis a szeptembertől bevezetett ideiglenes kártya révén már a legelső vásárlásnál is járnak a kedvezmények, és a vásárlás után járó forint értékű pontok rögtön megjelennek az ügyfél kártyán

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 25. szombat
Eufrozina, Kende
38. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?