8 °C Budapest

SPAR: MI nem megyünk csődbe!

2009. szeptember 2. 15:05

Sikeresnek értékeli működését a SPAR Magyarország. Az üzletlánc mai sajtótájékoztatóján elhangzott: a Plus boltok beolvasztását egyértelműen kedvelik a vevők. Ráadásul megújul a közkedvelt SuperShop program is: a SPAR és INTERSPAR üzletekkel együtt a több mint másfél millió kártyabirtokos már országosan több mint 650 elfogadóhelyen veheti igénybe a kedvezményeket.

Dübörög a SPAR: a csoport 346 SPAR szupermarketet, 30 INTERSPAR hipermarketet és 20 Kaiser's áruházat működtet Magyarországon. A sikereket az is bizonyítja, hogy a Spar Magyarország Kereskedelmi Kft. a kelet-közép európai vállalatok hamarosan megjelenő TOP 500-as sikerlistáján a 102. helyen szerepel.

Az elmúlt napokban nagy port kavart, hogy fizetésképtelenség miatt augusztus közepén csődvédelmet kért a romániai Spar üzletlánc. A román Spar már az év eleje óta súlyos anyagi nehézségekkel küzd, nem fizette ki beszállítóit, hatalmasra duzzasztva ezzel kintlévőségeit.

Feiner Péter, a Spar Magyarország ügyvezető igazgatója a Pénzcentrum kérdésére elmondta: a román menedzsmenttel való személyes ismeretség miatt is nagyon sajnálja, ami az ottani SPAR-hálózattal történt. Ugyanakkor a magyar láncot ez nem érinti, hiszen -amint az ügyvezető igazgató kiemelte-, hogy a világ 34 országában egymástól független SPAR-láncok működnek, egyfajta franchise-rendszerként, a közös névhasználaton kívül szinte nincs is más kapcsolat.


Feiner Péter (Fotó: SPAR)

Ismeretes, a társaság 2008-ban vette át a Magyarországon működő Plus hálózat 174 üzletét. 2009 januárjában kezdődött el a Plus üzletek több ütemben történő átalakítása Spar szupermarketekké. Augusztus végére teljesen eltűnt Magyarországon az élelmiszer-kiskereskedelemből a Plus márkanév, miután Plus hálózatát megvásárló Spar Magyarország Kft. az utolsó üzlet átalakításával is végzett.

Az ügyvezető igazgató szerint sikeresek a Plus boltokból átalakított SPAR üzletek, a vásárlók kedvelik őket - igaz ezt adatokkal nem tudta alátámasztani. Elismerte, néhány helyen előfordul, hogy fizikailag túl közel vannak egymáshoz az üzletek, de ennek a helyzetnek a megoldása egyelőre még kérdéses.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A sajtótájékoztatón elhangzott: megújul a közkedvelt SuperShop-program. Holnaptól az ország valamennyi SPAR és INTERSPAR áruházában bevezetik a SuperShop-programot. Jelenleg a SPAR Csoport 346 SPAR szupermarketet, 30 INTERSPAR hipermarketet és 20 Kaiser's áruházat működtet Magyarországon, így összesen 396 egységben válik elérhetővé az ország egyik legnagyobb törzsvásárlói programja.

A SuperShop-kártya továbbra is úgy működik, hogy minden vásárláskor 100 Ft-onként 1 pont kerül jóváírásra a kártyán. Minden jóváírt pont 1 forintot ér. Egyes termékek vásárlása után extra pontokat kap a vásárló, így még többet spórolhat.

Ugyanakkor az eddiginél még könnyebb lesz a kártyaigénylés és használat: a kártyaigénylés még kedvezőbb az új belépők számára, ugyanis a szeptembertől bevezetett ideiglenes kártya révén már a legelső vásárlásnál is járnak a kedvezmények, és a vásárlás után járó forint értékű pontok rögtön megjelennek az ügyfél kártyán

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. február 26. hétfő
Géza
9. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem