4 °C Budapest

SPAR: MI nem megyünk csődbe!

2009. szeptember 2. 15:05

Sikeresnek értékeli működését a SPAR Magyarország. Az üzletlánc mai sajtótájékoztatóján elhangzott: a Plus boltok beolvasztását egyértelműen kedvelik a vevők. Ráadásul megújul a közkedvelt SuperShop program is: a SPAR és INTERSPAR üzletekkel együtt a több mint másfél millió kártyabirtokos már országosan több mint 650 elfogadóhelyen veheti igénybe a kedvezményeket.

Dübörög a SPAR: a csoport 346 SPAR szupermarketet, 30 INTERSPAR hipermarketet és 20 Kaiser's áruházat működtet Magyarországon. A sikereket az is bizonyítja, hogy a Spar Magyarország Kereskedelmi Kft. a kelet-közép európai vállalatok hamarosan megjelenő TOP 500-as sikerlistáján a 102. helyen szerepel.

Az elmúlt napokban nagy port kavart, hogy fizetésképtelenség miatt augusztus közepén csődvédelmet kért a romániai Spar üzletlánc. A román Spar már az év eleje óta súlyos anyagi nehézségekkel küzd, nem fizette ki beszállítóit, hatalmasra duzzasztva ezzel kintlévőségeit.

Feiner Péter, a Spar Magyarország ügyvezető igazgatója a Pénzcentrum kérdésére elmondta: a román menedzsmenttel való személyes ismeretség miatt is nagyon sajnálja, ami az ottani SPAR-hálózattal történt. Ugyanakkor a magyar láncot ez nem érinti, hiszen -amint az ügyvezető igazgató kiemelte-, hogy a világ 34 országában egymástól független SPAR-láncok működnek, egyfajta franchise-rendszerként, a közös névhasználaton kívül szinte nincs is más kapcsolat.


Feiner Péter (Fotó: SPAR)

Ismeretes, a társaság 2008-ban vette át a Magyarországon működő Plus hálózat 174 üzletét. 2009 januárjában kezdődött el a Plus üzletek több ütemben történő átalakítása Spar szupermarketekké. Augusztus végére teljesen eltűnt Magyarországon az élelmiszer-kiskereskedelemből a Plus márkanév, miután Plus hálózatát megvásárló Spar Magyarország Kft. az utolsó üzlet átalakításával is végzett.

Az ügyvezető igazgató szerint sikeresek a Plus boltokból átalakított SPAR üzletek, a vásárlók kedvelik őket - igaz ezt adatokkal nem tudta alátámasztani. Elismerte, néhány helyen előfordul, hogy fizikailag túl közel vannak egymáshoz az üzletek, de ennek a helyzetnek a megoldása egyelőre még kérdéses.

A sajtótájékoztatón elhangzott: megújul a közkedvelt SuperShop-program. Holnaptól az ország valamennyi SPAR és INTERSPAR áruházában bevezetik a SuperShop-programot. Jelenleg a SPAR Csoport 346 SPAR szupermarketet, 30 INTERSPAR hipermarketet és 20 Kaiser's áruházat működtet Magyarországon, így összesen 396 egységben válik elérhetővé az ország egyik legnagyobb törzsvásárlói programja.

A SuperShop-kártya továbbra is úgy működik, hogy minden vásárláskor 100 Ft-onként 1 pont kerül jóváírásra a kártyán. Minden jóváírt pont 1 forintot ér. Egyes termékek vásárlása után extra pontokat kap a vásárló, így még többet spórolhat.

Ugyanakkor az eddiginél még könnyebb lesz a kártyaigénylés és használat: a kártyaigénylés még kedvezőbb az új belépők számára, ugyanis a szeptembertől bevezetett ideiglenes kártya révén már a legelső vásárlásnál is járnak a kedvezmények, és a vásárlás után járó forint értékű pontok rögtön megjelennek az ügyfél kártyán

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 27. vasárnap
Virgil
47. hét
November 27.
Advent (1.)
November 27.
Nemzetközi Aura nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
Private Investor Day 2022/2.
Vegyen részt INGYENESEN a PID2022 kóddal!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. november 26. 19:16