SPAR: MI nem megyünk csődbe!

2009. szeptember 2. 15:05

Sikeresnek értékeli működését a SPAR Magyarország. Az üzletlánc mai sajtótájékoztatóján elhangzott: a Plus boltok beolvasztását egyértelműen kedvelik a vevők. Ráadásul megújul a közkedvelt SuperShop program is: a SPAR és INTERSPAR üzletekkel együtt a több mint másfél millió kártyabirtokos már országosan több mint 650 elfogadóhelyen veheti igénybe a kedvezményeket.

Dübörög a SPAR: a csoport 346 SPAR szupermarketet, 30 INTERSPAR hipermarketet és 20 Kaiser's áruházat működtet Magyarországon. A sikereket az is bizonyítja, hogy a Spar Magyarország Kereskedelmi Kft. a kelet-közép európai vállalatok hamarosan megjelenő TOP 500-as sikerlistáján a 102. helyen szerepel.

Az elmúlt napokban nagy port kavart, hogy fizetésképtelenség miatt augusztus közepén csődvédelmet kért a romániai Spar üzletlánc. A román Spar már az év eleje óta súlyos anyagi nehézségekkel küzd, nem fizette ki beszállítóit, hatalmasra duzzasztva ezzel kintlévőségeit.

Feiner Péter, a Spar Magyarország ügyvezető igazgatója a Pénzcentrum kérdésére elmondta: a román menedzsmenttel való személyes ismeretség miatt is nagyon sajnálja, ami az ottani SPAR-hálózattal történt. Ugyanakkor a magyar láncot ez nem érinti, hiszen -amint az ügyvezető igazgató kiemelte-, hogy a világ 34 országában egymástól független SPAR-láncok működnek, egyfajta franchise-rendszerként, a közös névhasználaton kívül szinte nincs is más kapcsolat.


Feiner Péter (Fotó: SPAR)

Ismeretes, a társaság 2008-ban vette át a Magyarországon működő Plus hálózat 174 üzletét. 2009 januárjában kezdődött el a Plus üzletek több ütemben történő átalakítása Spar szupermarketekké. Augusztus végére teljesen eltűnt Magyarországon az élelmiszer-kiskereskedelemből a Plus márkanév, miután Plus hálózatát megvásárló Spar Magyarország Kft. az utolsó üzlet átalakításával is végzett.

Az ügyvezető igazgató szerint sikeresek a Plus boltokból átalakított SPAR üzletek, a vásárlók kedvelik őket - igaz ezt adatokkal nem tudta alátámasztani. Elismerte, néhány helyen előfordul, hogy fizikailag túl közel vannak egymáshoz az üzletek, de ennek a helyzetnek a megoldása egyelőre még kérdéses.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A sajtótájékoztatón elhangzott: megújul a közkedvelt SuperShop-program. Holnaptól az ország valamennyi SPAR és INTERSPAR áruházában bevezetik a SuperShop-programot. Jelenleg a SPAR Csoport 346 SPAR szupermarketet, 30 INTERSPAR hipermarketet és 20 Kaiser's áruházat működtet Magyarországon, így összesen 396 egységben válik elérhetővé az ország egyik legnagyobb törzsvásárlói programja.

A SuperShop-kártya továbbra is úgy működik, hogy minden vásárláskor 100 Ft-onként 1 pont kerül jóváírásra a kártyán. Minden jóváírt pont 1 forintot ér. Egyes termékek vásárlása után extra pontokat kap a vásárló, így még többet spórolhat.

Ugyanakkor az eddiginél még könnyebb lesz a kártyaigénylés és használat: a kártyaigénylés még kedvezőbb az új belépők számára, ugyanis a szeptembertől bevezetett ideiglenes kártya révén már a legelső vásárlásnál is járnak a kedvezmények, és a vásárlás után járó forint értékű pontok rögtön megjelennek az ügyfél kártyán

Tini unokájával közösen ad ki könyvet a 77 éves, Pulitzer-emlékdíjas fotóművész (x)

Révész Tamás 20 évnyi amerikai élet után visszatért Magyarországra és az újabb könyve már itthon, Budapesten készült.

Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

NAPTÁR
Tovább
2024. július 27. szombat
Olga, Liliána
30. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm