Új fronton nyitott harcot a McDonald's

2009. május 28. 10:17

Nem enyhül a konkurenciaharc a legnagyobb étteremhálózatok között. A tét óriási: ki lesz a legnagyobb kávéforgalmazó Európában? A zászló egyelőre a McDonald's-nak áll.

A küzdelem a McDonald's és a Starbucks között zajlik. A gyorsétteremlánc ugyanis hónapról-hónapra erősebb a kávépiacon: felismerve a piaci rést ugyanis egyre több helyen nyitnak az éttermek mellet kávézókat is. A McCafé-k egy magasabb, prémium kategóriás szolgáltatást kínálnak a betérőknek.

A piac másik óriás szereplője - a Magyarországon egyelőre még nem jelenlévő - Starbucks kávézólánc viszont egyre kevésbé tud talpon maradni. Míg a McDonald's több száz új kávézót tervez nyitni idén, addig konkurenciája vélhetően csak bezárásokkal számolhat.

Igaz, a gyorséttermeláncnak valamivel könnyebb dolga van, hiszen jóval kevesebb költséggel lehet kiépíteni az éttermekhez kapcsolódóan, mintegy "mellékesként" egy kis kávézót. Ráadásul több -főleg kelet-európai- ország piacán is jelen van.

A prognózisok szerint - akár még idén a McDonald's lehet Európa legnagyobb kávéforgalmazója, ugyanakkor helyzetüket nehezíti a kávé világpiaci árának növekedése, és a fogyasztás várható visszaesése is.

Korábban:  Nő a kávé ára, tovább esik a kávézók forgalma

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 24. péntek
Gellért, Mercédesz
38. hét
Szeptember 24.
Kutatók éjszakája
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?