23 °C Budapest

Új fronton nyitott harcot a McDonald's

2009. május 28. 10:17

Nem enyhül a konkurenciaharc a legnagyobb étteremhálózatok között. A tét óriási: ki lesz a legnagyobb kávéforgalmazó Európában? A zászló egyelőre a McDonald's-nak áll.

A küzdelem a McDonald's és a Starbucks között zajlik. A gyorsétteremlánc ugyanis hónapról-hónapra erősebb a kávépiacon: felismerve a piaci rést ugyanis egyre több helyen nyitnak az éttermek mellet kávézókat is. A McCafé-k egy magasabb, prémium kategóriás szolgáltatást kínálnak a betérőknek.

A piac másik óriás szereplője - a Magyarországon egyelőre még nem jelenlévő - Starbucks kávézólánc viszont egyre kevésbé tud talpon maradni. Míg a McDonald's több száz új kávézót tervez nyitni idén, addig konkurenciája vélhetően csak bezárásokkal számolhat.

Igaz, a gyorséttermeláncnak valamivel könnyebb dolga van, hiszen jóval kevesebb költséggel lehet kiépíteni az éttermekhez kapcsolódóan, mintegy "mellékesként" egy kis kávézót. Ráadásul több -főleg kelet-európai- ország piacán is jelen van.

A prognózisok szerint - akár még idén a McDonald's lehet Európa legnagyobb kávéforgalmazója, ugyanakkor helyzetüket nehezíti a kávé világpiaci árának növekedése, és a fogyasztás várható visszaesése is.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Korábban:  Nő a kávé ára, tovább esik a kávézók forgalma

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. június 24. hétfő
Iván
26. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm