Amway: a titokzatos cég, ahol Vértes András ügynökösködött

2009. március 25. 19:30

Sajtóhírek szerint Vértes András, az MSZP egyik miniszterelnök-jelöltje és felesége Amway-termékekkel - tisztítószerekkel, illetve szépségápolási cikkekkel házalt. Az Amway azonban jóval több ennél: igaz, sajátos módszerekkel dolgozik, mégis világszerte komoly sikereket ért el.

A legfrissebb hírek szerint Vértes András miniszterelnök-jelölt, a GKI Gazdaságkutató Intézet elnöke és felesége, Árvai Ágota Amway-termékekkel - tisztítószerekkel, illetve szépségápolási cikkekkel házalt. Kapcsolataik révén elérték a smaragd fokozatot is a hálózatban. Az elismerés átvételekor másodállásukról így vallottak: elkötelezettek az Amway-üzlet iránt, amelyben leginkább a korlátlan fejlődés perspektívája vonzza őket. Az internetes fórumokon egyes hozzászólók szerint a termékbemutatókon Vértes többször próbálta személyes ismertségét latba vetni az emberek meggyőzésére.

             Vértes András és felesége az Amway kiadványában

                                  (Fotó: amwaywiki.com)


Az Amway Magyarország honlapja szerint több mint 45 évvel ezelőtt két fiatal amerikai vállalkozó, Rich DeVos és Jay Andel olyan tervet készített, amely bárki számára lehetővé tette saját üzlet beindítását kiváló minőségű termékek értékesítésével, és ugyanezen lehetőség más emberek számára történő felkínálásával. Ez a különleges üzleti lehetőség tette lehetővé az Amway számára azt, hogy a világ egyik vezető, közvetlen értékesítéssel foglalkozó vállalata legyen.

Az Amway jelenleg több, mint 450 exkluzív termékkel és szolgáltatással, modern globális megrendelő és elosztó hálózattal támogatja az Ön üzletét, továbbá több, mint négy évtizedes tapasztalattal rendelkezik, hogy szükség esetén az Ön segítségére legyen.

A wikipédia adatai szerint a cég és leányvállalatai 2008-ban 8,4 milliárd dolláros bevételt könyvelhettek el.

A vállalat az egyik legjobb példája az úgynevezett multi level marketingnek. A multi-level marketing (MLM) - gyakran nevezik network marketing néven is - egy nem hagyományos értékesítési forma, a vásárlás ösztönző marketingformák egy elterjedt változata.

Az MLM rendszer lényege, hogy az értékesítés személyesen és több szinten történik. A rendszer lényegében egy független termékforgalmazókból álló hálózat, mely a terméket vagy szolgáltatást közvetlenül - direkt módon - juttatja el a fogyasztókhoz.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Az MLM alapötlete: egy termék elégedett fogyasztója a terméket továbbajánlja, ezért jutalékot kap, s amennyiben azok, akiknek továbbajánlotta szintén sikeresen továbbajánlják a terméket, azok jutalékából is jutalékot kap. Ily módon egy sikeres, többszintű fogyasztói/ügynöki hálózatot maga alá építő egyén komoly jövedelemre tehet szert, sőt egy ponton túl már nem is kell foglalkoznia termékeladással, mivel a hálózatban lévő eladások jutalékaiból is komoly jövedelemre tesz szert. Ezek után pedig már csak a hálózatának fenntartásával, a hálózat eróziójának csökkentésével kell foglalkoznia.

A multi level marketinget sokszor hasonlítják a piramisjátékhoz: ami közös az MLM és a piramisjáték esetében, hogy a hierarchiában alacsonyabb szinten álló tagok pénzt juttatnak a magasabb szinteken levők felé, és ahogy a rendszer egyre lejjebb épül, elvileg mindenki jövedelemhez jut mindaddig, amíg van lehetőség új tagok toborzására.

Ugyanakkor a legfontosabb különbség, hogy az MLM rendszerben forgalmazó ügynököknek kettős feladata van: amellett, hogy új tagokat szerveznek be a hálózatba, a hálózat által forgalmazott termékek eladását is meg kell szervezniük. A piramisjátékkal szemben, ahol csak az új tagok befizetéseiből képződnek a csúcson állók bevételei, az MLM hálózatba így folyamatosan áramlik a termékek termelői és fogyasztói ára közötti különbözet, tehát elvileg lehetséges, hogy mindenki nyer vele.

Az MLM válalkozások hatékony ösztönzőrendszerrel motiválják a tagokat (kitüntetések, közösség elötti dicséretek...), ami sokáig ellensúlyozhatja, a bevétel elégtelenségét. Az Amway-nél a smaragd fokozat -amellyel Vértes is rendelkezik- nagyjából a hierarchia közepén helyezkedik el.

Forrás: wikipédia

NEKED AJÁNLJUK
Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 4. hétfő
Borbála, Barbara
49. hét
December 4.
A cookie napja
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. december 3. 18:01
Itt a Pénzcentrum App
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm