16 °C Budapest

Amway: a titokzatos cég, ahol Vértes András ügynökösködött

2009. március 25. 19:30

Sajtóhírek szerint Vértes András, az MSZP egyik miniszterelnök-jelöltje és felesége Amway-termékekkel - tisztítószerekkel, illetve szépségápolási cikkekkel házalt. Az Amway azonban jóval több ennél: igaz, sajátos módszerekkel dolgozik, mégis világszerte komoly sikereket ért el.

A legfrissebb hírek szerint Vértes András miniszterelnök-jelölt, a GKI Gazdaságkutató Intézet elnöke és felesége, Árvai Ágota Amway-termékekkel - tisztítószerekkel, illetve szépségápolási cikkekkel házalt. Kapcsolataik révén elérték a smaragd fokozatot is a hálózatban. Az elismerés átvételekor másodállásukról így vallottak: elkötelezettek az Amway-üzlet iránt, amelyben leginkább a korlátlan fejlődés perspektívája vonzza őket. Az internetes fórumokon egyes hozzászólók szerint a termékbemutatókon Vértes többször próbálta személyes ismertségét latba vetni az emberek meggyőzésére.

             Vértes András és felesége az Amway kiadványában

                                  (Fotó: amwaywiki.com)


Az Amway Magyarország honlapja szerint több mint 45 évvel ezelőtt két fiatal amerikai vállalkozó, Rich DeVos és Jay Andel olyan tervet készített, amely bárki számára lehetővé tette saját üzlet beindítását kiváló minőségű termékek értékesítésével, és ugyanezen lehetőség más emberek számára történő felkínálásával. Ez a különleges üzleti lehetőség tette lehetővé az Amway számára azt, hogy a világ egyik vezető, közvetlen értékesítéssel foglalkozó vállalata legyen.

Az Amway jelenleg több, mint 450 exkluzív termékkel és szolgáltatással, modern globális megrendelő és elosztó hálózattal támogatja az Ön üzletét, továbbá több, mint négy évtizedes tapasztalattal rendelkezik, hogy szükség esetén az Ön segítségére legyen.

A wikipédia adatai szerint a cég és leányvállalatai 2008-ban 8,4 milliárd dolláros bevételt könyvelhettek el.

A vállalat az egyik legjobb példája az úgynevezett multi level marketingnek. A multi-level marketing (MLM) - gyakran nevezik network marketing néven is - egy nem hagyományos értékesítési forma, a vásárlás ösztönző marketingformák egy elterjedt változata.

Az MLM rendszer lényege, hogy az értékesítés személyesen és több szinten történik. A rendszer lényegében egy független termékforgalmazókból álló hálózat, mely a terméket vagy szolgáltatást közvetlenül - direkt módon - juttatja el a fogyasztókhoz.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Az MLM alapötlete: egy termék elégedett fogyasztója a terméket továbbajánlja, ezért jutalékot kap, s amennyiben azok, akiknek továbbajánlotta szintén sikeresen továbbajánlják a terméket, azok jutalékából is jutalékot kap. Ily módon egy sikeres, többszintű fogyasztói/ügynöki hálózatot maga alá építő egyén komoly jövedelemre tehet szert, sőt egy ponton túl már nem is kell foglalkoznia termékeladással, mivel a hálózatban lévő eladások jutalékaiból is komoly jövedelemre tesz szert. Ezek után pedig már csak a hálózatának fenntartásával, a hálózat eróziójának csökkentésével kell foglalkoznia.

A multi level marketinget sokszor hasonlítják a piramisjátékhoz: ami közös az MLM és a piramisjáték esetében, hogy a hierarchiában alacsonyabb szinten álló tagok pénzt juttatnak a magasabb szinteken levők felé, és ahogy a rendszer egyre lejjebb épül, elvileg mindenki jövedelemhez jut mindaddig, amíg van lehetőség új tagok toborzására.

Ugyanakkor a legfontosabb különbség, hogy az MLM rendszerben forgalmazó ügynököknek kettős feladata van: amellett, hogy új tagokat szerveznek be a hálózatba, a hálózat által forgalmazott termékek eladását is meg kell szervezniük. A piramisjátékkal szemben, ahol csak az új tagok befizetéseiből képződnek a csúcson állók bevételei, az MLM hálózatba így folyamatosan áramlik a termékek termelői és fogyasztói ára közötti különbözet, tehát elvileg lehetséges, hogy mindenki nyer vele.

Az MLM válalkozások hatékony ösztönzőrendszerrel motiválják a tagokat (kitüntetések, közösség elötti dicséretek...), ami sokáig ellensúlyozhatja, a bevétel elégtelenségét. Az Amway-nél a smaragd fokozat -amellyel Vértes is rendelkezik- nagyjából a hierarchia közepén helyezkedik el.

Forrás: wikipédia

NEKED AJÁNLJUK
Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Megvan a válasz a brutális piadrágulásra? Ez az ital lehet a magyarok új kedvence

Az üzletek beszámolói alapján a kereslet elmarad még a járvány előtti időszaktól, azonban a melegnek hála lényegesen több alkoholos ital fogyott, mint az előző évben.

NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 25. vasárnap
Eufrozina, Kende
38. hét
Szeptember 25.
A siketek világnapja
Szeptember 25.
Tengerészeti világnap
Szeptember 25.
A fehér kendő napja
Szeptember 25.
A szív világnapja
Szeptember 25.
A Szentírás vasárnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. szeptember 24. 19:17