16 °C Budapest

3 új pályázati konstrukció az ifjúság, a kultúra és az esélyegyenlőség szolgálatában

Pénzcentrum
2008. május 30. 12:49

Ismeretterjesztés, egyenlő esélyű hozzáférés a közszolgáltatásokhoz, gyermek- és ifjúságvédelem, egészségnevelés; e célokat támogatják az Új Magyarország Fejlesztési Terv 2008. május végén megjelenő pályázatai.

A Társadalmi Infrastruktúra Fejlesztés Operatív Program (TIOP) most megjelenő két pályázata a pólus- és társpólus városok kulturális infrastruktúra fejlesztésére valamint a közszolgáltatást nyújtó intézmények komplex akadálymentesítésére szolgálnak.

Az Agóra Pólus program célja az egész életen át tartó tanulás támogatása - a 21. század igényeinek megfelelő, korszerűen felszerelt, oktatási, kulturális, képzési és szabadidős funkciókat egyaránt ellátó - térségi közösségi központok felállításával.

A 9 milliárd forintos támogatás segítségével létrejövő intézményekben a látogatók interaktív módon ismerhetik meg a város felsőoktatásához és gazdaságához szorosan kötődő tudományterületeket.

Az egyenlő esélyű hozzáférést biztosító környezet nem kizárólag a fogyatékos személyek életkörülményeit javítja, egyre növekszik az időskorú, a hozzáférhető környezetet igénylő és a megváltozott munkaképességű személyek száma is. A közszolgáltatásokhoz való egyenlő esélyű hozzáférés megteremtése című pályázat célja, hogy több mint 3 milliárd forinttal támogassa a Magyar Köztársaság központi közszolgálati épületeinek, valamint az ezek fenntartásában működő egyéb közszolgáltatást nyújtó intézmények épületeinek és az általuk nyújtott közszolgatatások komplex (fizikai, illetve információs és kommunikációs) akadálymentesítését.

A Társadalmi Megújulás Operatív Program (TÁMOP) Gyermekek és fiatalok integrációs programja három területet - gyermek- és ifjúságvédelem valamint fiatalkori egészségnevelés - támogat, összesen 2,8 milliárd forinttal.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A gyermekvédelmi programelem célja, hogy - gyermekjóléti szolgálatokon, helyettes szülői hálózatokon, gyermekek, illetve családok átmeneti otthonain, nevelőszülői hálózatokon és gyermekotthonokon keresztül -a hátrányokkal küzdő iskoláskorú gyermekek, fiatalok és családjaik számára elérhetőek legyenek a családi konfliktusokat rendező, a családi kohéziót és szülői szerepet erősítő valamint az oktatási rendszeren kívüli integrációs, prevenciós programok.

A középfokú oktatásban tapasztalható növekvő arányú lemorzsolódás, valamint a fiatalok egyre jobban kitolódó munkába állásának ellensúlyozására az ifjúságvédelmi programelem a 12 és 29 év közötti gyerekek és fiatalok társadalmi integrációjának, munkaerő-piacra való belépésüket elősegítő tanácsadások elérhetőségét bővíti.

A fiatalok egészségtudatosságának növelésére, valamint a kábítószer-fogyasztás visszaszorítására és az ezzel kapcsolatos edukáció támogatására irányuló pályázat célja az időben történő segítségnyújtás és alternatív szolgáltatások biztosítása a droghasználat szempontjából leginkább veszélyeztetett 14 és 25 év közötti fiatalok számára.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem