15 °C Budapest

Vitézy: Még idén kezdődik a Széll Kálmán tér átépítése

2014. november 17. 10:05

Facebook bejegyzésben összegezte/értékelte eddigi munkáját és árult el részleteket a BKK jövőbeni terveiről Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vezetője. Ígérete szerint még idén megkezdődik az egykori Moszkva tér felújítása.

Ma 4 éve alakult meg, jegyezte be a cégbíróság a BKK-t. Emlékszem, ahogy belépett az első 5-6 kolléga az induláskor és úgy hiszem, hogy akkor, négy éve ilyenkor, tényleg fontos változás indult el a közlekedésben Budapesten. Rengeteg ember rengeteg munkája volt benne akkor, azóta és lesz a jövőben is. 4 év alatt forgalomba állítottunk több mint 500 modern buszt (amiből 330 vadonatúj), elindult a Bubi számos belvárosi kerékpáros infrastruktúra-fejlesztéssel kísérve, működik és sikeres Futár, a kijelzők, mobilapp, a diszpécserközpont. Működnek a korszerű jegyautomaták és megnyitottak az első ügyfélközpontok. A tömegközlekedés jegybevétele 49 milliárd forintról 58 milliárdra nőtt, miközben a bérletek olcsóbbak lettek. Rendezettebbek a viszonyok a budapesti taxikban, korszerűbb és bankkártyát elfogadó sárga taxik váltak mindennapossá. Megújult az 1-es és a 3-as villamos, az utolsó felújított szakaszt a napokban helyezzük forgalomba, és a vágányok a helyükön vannak a Rákóczi hídon is.

A java csak most jön: elkezdtük a Budai Fonódó villamosok építését, még idén kezdődik a Széll Kálmán tér átépítése. Harminc éve nem érkezett annyi új villamos Budapestre, mint a következő két évben fog: már gyártásban vannak a 47 darabos flotta első darabjai. A következő egy évben emellett további 250 db új busz (közte Budapest első elektromos-dízel hibridbuszai) és 24 db új trolibusz is érkezik, ezek már fix, aláírt megrendelések. Megkezdődött a teljesen papírmentes új, chipkártyás jegyrendszer bevezetése is, rövidesen megkezdődik az első metrókapuk, új digitális jegykezelők gyártása, és már folyik a szoftver fejlesztése. Dolgozunk a jövő projektjeinek tervezésén is: elkészültek a Kisfölfalatti fejlesztésének, a kettes metró és a hév összekötésének tervei, zajlik a hármas metró felújításának tervezése, és számos jövőbeni villamosprojekt előkészítése is. Rengeteg ember rengeteg munkája. Köszönöm minden kollégámnak, s csak így tovább!

- írta Vitézy Dávid.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem