2017. március 30. csütörtök Zalán
Hírek » Utazás

Már csak pár napod van hátra: így nyaralhatsz idén fillérekért

Ugyan még csak március van, azonban a több utazási irodában már csak néhány napunk maradt arra, hogy olcsóbban foglaljuk le az előfoglalási akció keretein belül az utazásunkat. Ezek gyakran kedvezőbbek, mint a Last Minute ajánlatok, ráadásul ilyenkor még a válogathatunk az úti célok között is. Az állandó kérdés persze most is felmerül: hova utazzunk idén nyáron? Összegyűjtöttük néhány ajánlatot, amit kár lenne kihagyni.

Mennyibe kerül egy családi utazás?

Az árak számos tényezőtől függenek, a család létszámán felül az elvárások is nagymértékben befolyásolhatják a végösszeget. Az elő- és utószezon elve olcsóbb lehet, de a szállás típusa (apartman, szálloda, stb.), az ellátás (félpanzió, All Inclusive stb.) is eltérő árakat eredményez. A gyermekek kora is meghatározó, van, ahol a kisgyermekek olcsóbban utazhatnak, így ez is csökkentheti a kiadásainkat. Az eltérések szemléltetésé kedvéért íme három példa:

  • Egy négy fős család az előszezonban (május) már 8 ezer forint/fő/éjszakától is találhat apartmant Görögországban (ebben az esetben az utazást magunknak kell megoldani).
  • A repülős utak már ennél drágább árkategóriát képviselnek, de júniusi vakációt (ez még mindig előszezon) 85 ezer forint/főért is találunk (költségekkel).
  • Ha viszont négy csillagos hotelre vágyunk, félpanziós ellátással, akkor legalább 300 ezer forintot kell kifizetnünk fejenként.

Milyen akciók vannak?

Már javában benne vagyunk az előfoglalási szezonban, így több utazási irodában pár héten belül le kell foglalni a nyaralásunkat, ha nem akarunk lekésni az akcióról.

Az IBUSZ-nál március 31-ig tart az előfoglalási szezon, vagyis náluk már kifejezetten sietni kell ahhoz, hogy még akciósan tudjunk utazni. Náluk most a mediterrán üdülések esetén kaphatunk 10+40 százalékos kedvezményt. Ez azt jelenti, hogy az előfoglalási akciónak köszönhetően egységesen 10 százalékkal olcsóbban foglalhatjuk le az utazásunkat, ráadásul a buszos, repülős díjakból további 40 százalék kedvezményt kaphatunk. Ezen felül 8 százalék kedvezményt nyújtanak a városlátogatásoknál és a körutazásoknál, a belföldi szálláshelyeket pedig 10-20 százalékos kedvezménnyel foglalhatjuk most le.

A Neckermannál is március végéig tart az előfoglalási akció. Egyes repülős utakra most fejenként 100 euró foglalási kedvezményt kaphatunk, ráadásul 35 százalékos kedvezmény járhat a szállás díjából is. Emellett árfolyamakció is van, amelynek a lényege, hogy ha még a hónap végéig megkötjük a szerződést, akkor fix, 311,9 forintos euró árfolyamon fizethetjük az utunkat.

A Télen-Nyáron utazási iroda nyári ajánlatait foglalhatjuk le kedvezményesen. A hirdetésük szerint most 20-30 százalékkal olcsóbban is adhatják az utakat, a First Minute időszaknak köszönhetően, várhatóan a Last Minute ajánlatok sem lesznek ennyire kedvezőek náluk.

Az Aeolusnál már csak hétfőig él a kedvezmény, amely szerint negyedével olcsóbban tudunk utakat foglalni náluk egyes időszakokra. A kedvezmények számos autóbuszos útra, görögországi repülős utakra és bolgár egyéni utakra vonatkozik. A horvát utakra 15, az egyéni görög utakra pedig 10 százalék kedvezményt kaphatunk. Ha a teljes összeget egyben kifizetjük, akkor további, 3 százalékos kedvezményt kaphatunk.

Mégis, hova utazzunk?

A temérdek lehetőség között persze nem könnyű megtalálni, hogy hova érdemes menni. Az elmúlt években egyre keresettebbek a városlátogatásos, körutazásos szervezett utak. Emiatt az Egyesült Királyságba is egyre többen mennek, ezek viszont inkább tavasszal és ősszel keresettek. A szigetország meglátogatása mellett szól az az érv is, hogy az elmúlt évben sokat gyengült az angol font, így a korábbinál sokkal olcsóbban utazhatunk oda.

A mediterrán üdülőterületek iránti fokozatos keresletnövekedés már az "Arab tavasz" óta érezhető, amely a tavalyi nyári szezonban tovább erősödött

 - mondta kérdésünkre az IBUSZ.

A mediterrán régión belül a egyébként különösen Görögország lehet kiváló úti cél azok számára, akik kis pénzből szeretnének nyaralni. Ahogy arről korábban már írtunk, itt az árak jellemzően kedvezőbbek más tengerparti nyaralóhelyekhez képest, a gazdasági turbulencia miatt pedig szálláshoz is jellemzően olcsóbban juthatunk, mint más országokban.

A mediterrán térségben azonban még mindig nagyon népszerű Horvátország és Olaszország is a könnyű megközelíthetőség miatt, ide sokan autóval utaznak. Emellett Spanyolország sem elhanyagolható, amit inkább a repülős utak kedvelői választanak.

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!
 

 

Te sörös vagy, vagy boros? Íme Magyarország alkohol-térképe

Számos korábbi posztból megismerhettünk részleteket a magyarok alkoholfogyasztási szokásairól, azonban eddig nem tudtuk, hogy a három nagy alkohol típust milyen arányban fogyasztják hazánkban (a térkép...
 

Íme a tuti trükk, amivel félévente csak egyszer kell vesződni a rántással

Sok magyar étel alapanyaga a rántás, azonban sokan macerásnak tartják, ha ilyet kell összerakni, így inkább hagyják az egészet és valami mást főznek. Pedig ezt is meg lehet oldani méretgazdaságosan...
NÉPSZERŰ
FRISS

Lidl

03.30-04.05
Országos

Aldi

03.30-04.05
Országos

Auchan

03.30-04.05
Országos

Spar

03.30-04.05
Országos

Interspar

03.30-04.05
Országos

Tesco

ínyenc
03.30-04.15
Országos

Auchan

ínyenc
03.30-04.15
Országos

Aldi

kert
03.23-04.20
Országos