2019. április 22. hétfő Csilla, Noémi

Kimaxoltuk: itt a Dacia, amire jár a 2,5 millió forint állami támogatás


A 7 üléses családi autók kínálata ugyan hatalmas Magyarországon, a most elérhető listaárak alapján jól látható, hogy tömegesen csak néhány modell esetében lesz valós segítség a nagycsaládosok autóvásárlási programja. Egyetlen olyan modell van például, aminél ügyeskedni kell például, hogy kimaxolhassuk a 2,5 milliós állami támogatást.

Mint arról vasárnap mi is beszámoltunk, 7 pontos családvédelmi akciótervet hirdetett a kormány, amelynek elemei várhatóan - Novák Katalin hétfői bejelentése értelmében - júliustól lesznek elérhetőek. A program egyik pontja szerint 2,5 millió forint vissza nem térítendő támogatást kaphatnak a három- vagy többgyerekes családok, ha hétüléses új autót vásárolnának. De fontos feltétele a konstrukciónak, hogy

A támogatás összege maximum az autó árának a felét fedezheti.

Azaz a magyar piacon jelenleg legolcsóbbnak számító Dacia Lodgy Ambiance esetében - amelynek listaára, egyéb kedvezmények nélkül 3 millió 529 ezer forint - "csak" 1764500 forintot lehet érvényesíteni az ajándékpénzből vásárláskor. Ennél a típusnál sem lehetetlen ugyanakkor kimaxolni az állami kedvezményt, a márka hivatalos weboldalán található tervezőben könnyedén össze lehet rakni egy bő 5 millió forintos modellt. Íme:

Habár a 7 üléses családi autók kínálata hatalmas - a részletes listát a Portfolio tegnapi cikkében találod -, a hivatalos listaárak alapján jól látszik, hogy a támogatás aránya csak kevés modell esetében tekinthető nagyságrendi segítségnek. Az épp kifutó modell, a KIA Carens esetében például a listaár 46,3 százalékára, az Opel Combo esetében 45,5 százalékára, míg a Fiat Doblo esetében 43,1 százalékára elég a vissza nem térítendő támogatás.

Mivel a legtöbb piaci elemzés arról tanúskodik, hogy a magyar családok átlagosan 2-3 millió forintot szánnak autóvásárlásra (Megjegyzés: ma jellemzően használt autót vásárolnak, amire nem jár a 2,5 milliós támogatás), így a most elérhető listaárak alapján jól látható, hogy tömegesen csak néhány modell esetében lesz valós segítség a nagycsaládosok autóvásárlási programja. Főként, ha maradnak ezek a listaárak, mai cikkében a Portfolio ugyanis épp azt fejtegeti, hogy felforgatja a magyar autópiacot az Orbán-kormány új csomagja.

Címlapkép, illusztráció: képernyőkép - dacia.hu

KIHÚZNA A BAJBÓL 300 EZER FORINT?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. Mutatunk egy konkrét példát: kalkulátorunkban 300 ezer forintos hitelösszeget, és 24 hónapos futamidőt adtunk meg. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 14 261 forintos törlesztőrészlettel az Erste nyújtja (THM 13,79%), de nem sokkal marad el ettől az OTP 14 875 forintos törlesztőt (THM 18,73%) ígérő ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni a CIB és a Cetelem konstrukcióját is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS