2019. február 24. vasárnap Mátyás

Kimaxoltuk: itt a Dacia, amire jár a 2,5 millió forint állami támogatás


A 7 üléses családi autók kínálata ugyan hatalmas Magyarországon, a most elérhető listaárak alapján jól látható, hogy tömegesen csak néhány modell esetében lesz valós segítség a nagycsaládosok autóvásárlási programja. Egyetlen olyan modell van például, aminél ügyeskedni kell például, hogy kimaxolhassuk a 2,5 milliós állami támogatást.

Mint arról vasárnap mi is beszámoltunk, 7 pontos családvédelmi akciótervet hirdetett a kormány, amelynek elemei várhatóan - Novák Katalin hétfői bejelentése értelmében - júliustól lesznek elérhetőek. A program egyik pontja szerint 2,5 millió forint vissza nem térítendő támogatást kaphatnak a három- vagy többgyerekes családok, ha hétüléses új autót vásárolnának. De fontos feltétele a konstrukciónak, hogy

A támogatás összege maximum az autó árának a felét fedezheti.

Azaz a magyar piacon jelenleg legolcsóbbnak számító Dacia Lodgy Ambiance esetében - amelynek listaára, egyéb kedvezmények nélkül 3 millió 529 ezer forint - "csak" 1764500 forintot lehet érvényesíteni az ajándékpénzből vásárláskor. Ennél a típusnál sem lehetetlen ugyanakkor kimaxolni az állami kedvezményt, a márka hivatalos weboldalán található tervezőben könnyedén össze lehet rakni egy bő 5 millió forintos modellt. Íme:

Habár a 7 üléses családi autók kínálata hatalmas - a részletes listát a Portfolio tegnapi cikkében találod -, a hivatalos listaárak alapján jól látszik, hogy a támogatás aránya csak kevés modell esetében tekinthető nagyságrendi segítségnek. Az épp kifutó modell, a KIA Carens esetében például a listaár 46,3 százalékára, az Opel Combo esetében 45,5 százalékára, míg a Fiat Doblo esetében 43,1 százalékára elég a vissza nem térítendő támogatás.

Mivel a legtöbb piaci elemzés arról tanúskodik, hogy a magyar családok átlagosan 2-3 millió forintot szánnak autóvásárlásra (Megjegyzés: ma jellemzően használt autót vásárolnak, amire nem jár a 2,5 milliós támogatás), így a most elérhető listaárak alapján jól látható, hogy tömegesen csak néhány modell esetében lesz valós segítség a nagycsaládosok autóvásárlási programja. Főként, ha maradnak ezek a listaárak, mai cikkében a Portfolio ugyanis épp azt fejtegeti, hogy felforgatja a magyar autópiacot az Orbán-kormány új csomagja.

Címlapkép, illusztráció: képernyőkép - dacia.hu

Jól jönne 4 millió forint?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. Íme, itt egy konkrét példa: 4 millió forintos hitelösszeget, és 72 hónapos futamidőt adtunk meg, ezen kívül bepipáltuk "250 000 Ft feletti havi nettó jövedelem", illetve a "Jövedelmem a kiválasztott bankba utalnám" opciókat. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legolcsóbb konstrukciót, havi 69 428 forintos törlesztővel a Budapest Bank (THM 7,9 %) nyújtja; de nem sokkal marad el ettől a K&H Bank (69 141 Ft/hó; THM 8,02%) ajánlata sem. Némileg lemaradva követi őket a Raiffeisen (69 064 Ft/hó; THM 8,25 %) ajánlata, de érdemes megnézni az Erste és az OTP Bank ajánlatát is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk

13 fusi meló, amivel a fix állásod mellett is szénné keresheted magad
Gondoltál már arra, hogy a hobbidból is feltölthetnéd a családi kasszát?


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS