2019. november 22. péntek Cecília

Jöhet az utazási irodák THM-je: örökre véget érhet a magyar utazók félrevezetése


A hazai utaztatói szakma önmagától is megkísérli a fogyasztóbarátabb, az út minden kötelező költségét tartalmazó, teljes áras díjhirdetés meghonosítását Magyarországon - írja a Világgazdaság.

2020-tól várhatóan a hazai utazási irodák zöme teljes (bruttó) áron hirdeti meg utazási csomagjait, "ennek köszönhetően az utasok nem a megtévesztő árak alapján választanak utazási partnert, hogy majd a szerződéskötés előtt szembesüljenek a további költségekkel" - írja a lap.

A cél, hogy az utazáshoz kötelezően-szükségszerűen kapcsolódó szolgáltatások - repülőjegy, szállás, transzfer, illeték - ne legyenek megbontva. Erre próbálkozások egyébként korábban is voltak, ám a magyar utazók rendkívül árérzékenyek, ezért a törekvések elhaltak. Pedig a sokszor pusztán a szállás plusz repjegy árával hirdettet utazások költsége

akár 30-50 százalékkal is magasabb lehetett, mire szerződésre került a sort.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. Íme, itt egy konkrét példa: kalkulátorunkban 2 millió forintos hitelösszeget és 60 hónapos futamidőt adtunk meg. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 40 436 forintos törlesztőrészlettel a CIB nyújtja (THM 8,17%), de nem sokkal marad el ettől a Raiffeisen 40 505 forintos törlesztőt (THM 8,97%) ígérő ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni az Erste, az MKB, valamint a Cetelem konstrukcióját is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk

Indul az őrület a boltokban: nullás hitelekkel támadnak, nagyot bukhatsz az akciókkal
Így válaszd ki a legjobb pénzügyi eszközt a karácsonyi bevásárláshoz.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS