2020. augusztus 5. szerda Krisztina

Fontos bejelentést tett Karácsony Gergely: szükség lesz a dugódíj bevezetésére


Budapest frissen megválasztott főpolgármestere nem zárja majd ki a belvárosból az autókat, hanem egy forgalomcsillapítási program keretében élhetőbbé teszi a belvárost - mondta el az ATV Egyenes beszéd című műsorában.

Elmondása szerint nem fog élni a tiltás eszközével, helyette inkább kiszélesítené a lehetőségeket. Arra a kérdésre, hogy tervezi-e a dugódíj bevezetését a belvárosban, azt válaszolta:

Előbb-utóbb mindenképp szükséges lesz, ez a programomban is szerepel.

A tervek szerint először egy intenzív P+R parkolási programot indítanak, majd a kötött pályás közlekedést tervezik kiépíteni. Úgy bevezetni a dugódíjat, hogy nem kínálnak alternatívát, az egyszerű sarc - tette hozzá Karácsony Gergely.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS