Siófok, 2024. április 23.A drónnal készült felvételen az újjáépített Sió-zsilip és a közösségi térré alakított, parkosított egykori üzemi területe az átadás napján, 2024. április 23-án.MTI/Vasvári Tamás

Alig ismert szabály szedi áldozatait a Balatonnál 2024 nyarán: komoly pénzt fizethet, akit ezért elkapnak

2024. május 19. 12:03

Új szabályok léptek életbe a siófoki Sió-zsilipnél. Többek között tilos drónozni, dohányozni és csak gyalogosan lehet közlekedni. Aki szándékosan vagy gondatlanságból kárt okoz, azzal szemben kártérítési eljárást kezdeményeznek.

Részletes házirendet és látogatási szabályozást tettek közzé, ami az új siófoki Sió-zsilipnél érvényes - ez elolvasható az önkormányzat honlapján. Eszerint a 6 éven aluli gyerekek kezét fogniuk kell a szülőknek, kísérőknek. 14 éven aluliak kizárólag felügyelettel látogathatják a zsilipet. Kerékpárral, rollerrel, stb. nem lehet belépni az üzemi területre. Az utakról letérni nem szabad, a "zöld területet kizárólag a padok megközelítése érdekében lehet használni".

A zsilipnél nem szabad horgászni, állatokat etetni, élelmiszert a vízbe dobálni. Drónozni, dohányozni is tilos, házi kedvenceket sem lehet az üzem területre vinni. Emellett arra kérik a látogatókat, hogy kerüljék a hangoskodást, és ne zavarják a zsilipnél dolgozók munkáját.

A látogatásból kizárhatók az ittas személyek, illetve azok, akik viselkedésükkel megbotránkoztatnak másokat. Aki szándékosan vagy gondatlan magatartásával kárt okoz, azzal szemben kártérítési eljárást kezdeményeznek. Az egész létesítmény be van kamerázva, így könnyen utána tudnak menni a károkozóknak.

Címlapkép: Vasvári Tamás, MTI/MTVA

NEKED AJÁNLJUK
Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. június 24. hétfő
Iván
26. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem