One of Europes largest lakes - Balaton. Popular tourist tours from many continental countries. Shallow fast warming lake.

Hogy lehet ezért is belépőt szedni? Fizetős lett a Balaton egyik kedvelt látványossága

2024. május 9. 09:03

Fizetős lett az ország első számú szellemvárosa, Szentkirályszabadja.

Fizetős lett az ország első számú szellemvárosa, Szentkirályszabadja, az egykori szovjet laktanya évtizedek óta üresen ál, kedvelt látványossága az elhagyatott helyek szerelmeseinek - írja a Lelépő.hu.

A magánterület tulajdonosa úgy tűnik, megelégelte, hogy sokan beszöknek a területre, ezért úgy döntött, hogy fizetőssé teszi a belépést Szentirályszabadjára. A hely bejáratait biztonsági őrök vigyázzák, a belépő 2000 forint fejenként.

Szentkirályszabadján – a Balatontól alig 5 kilométerre – a hatvanas–hetvenes években épült az a katonaváros, ahol 1989-ig orosz katonák ezrei teljesítettek szolgálatot, területén tankok, a szomszédos repülőtér hangárjaiban katonai harci gépek várakoztak bevetésre - emlékeztet az Infostart. Külön iskola, óvoda, mozi, színház, kórház, kocsma és bolt is működött. A lakónegyed 1996 óta gondozatlan, gyakorlatilag teljesen szétlopták. A magyar Csernobilként is emlegetett szellemvárost 2017-ben egy cégcsoport vásárolta meg, azóta engedéllyel látogatható.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 17. hétfő
Laura, Alida
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem