Space exploration and planetary colonization.

Hamarosan már nem csak a szupergazdagok kiváltsága lesz: ennyibe kerül egy jegy a fapados űrutazásra

2024. április 18. 13:45

Jurij Gagarin, a világűr első felfedezője óta, napjainkban már három űrturisztikai vállalat is kínál gazdagoknak szóló utazásokat a Föld körüli, szuborbitális élményeket és léggömbös repüléseket. A HALO Space tervei szerint 2026-tól kereskedelmi repüléseket indítana, Carlos Mira vezérigazgató és egy új, biztonságos és kibocsátásmentes alternatívát kínálva az űrrepülésekhez.

Jurij Gagarin, a szovjet űrhajós volt az első ember, aki több mint 63 évvel ezelőtt megpillantotta Földünket az űrből. Manapság három űrturisztikai vállalat kínál lehetőséget arra, hogy a gazdagok is megtapasztalhassák ezt az élményt. Elon Musk SpaceX vállalata több tízmillió dollárért kínál űrutazásokat, míg Jeff Bezos Blue Originje és Richard Branson Virgin Galacticja 450 ezer dollárért nyújt szuborbitális élményeket . A Space Perspective, a World View és a HALO Space léggömbös repüléseket ajánlanak 50 ezer és 200 ezer dollár közötti áron, azaz a legolcsóbb jegy kevesebb mint 19 millió forint  - számol be a CNN.

A HALO Space tervei szerint 2026-tól kezdődően kereskedelmi repüléseket indít. Carlos Mira, a cég vezérigazgatója bemutatta az Aurora űrkapszula belső terét, amelyet Frank Stephenson tervezett. A nyomás alatt álló kapszula hatalmas héliumos léggömbre lesz felfüggesztve és nyolc utast képes majd befogadni. A vállalat öt sikeres tesztrepülést követően állítja, hogy ők a legfejlettebbek ezen a területen. A cég célja, hogy

egy új, biztonságos és kibocsátásmentes alternatívát kínáljon az űrrepülésekhez.

Olyan vállalatokkal dolgoznak együtt, mint a CT Engineering Group és az Aciturri. Stephenson hangsúlyozta a belső tér esztétikumát és funkcionalitását egyaránt. Az utasok luxus körülmények között utazhatnak, élvezhetik a nagy ablakokból nyíló kilátást és a modern felszereltséget.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A HALO Space négy kontinensről tervez működni, figyelembe véve a földrajzi és időjárási viszonyokat. A járatok hajnal előtt indulnak, így az utasok egyedülálló napfelkeltét élhetnek át.

Ez az élmény vitathatatlanul egyedülálló lesz minden résztvevő számára, bár az árcédula több ezer dollárba kerülhet.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 19. vasárnap
Ivó, Milán
20. hét
Május 19.
Forrásvizek napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. május 18. 19:19
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem